Belföld

A miniszterelnök megmutatta a templomot, ahol megkeresztelték

Új fotókat posztolt a miniszterelnök a Facebook-oldalán. Orbán Viktor az ország újranyitása jegyében Alcsútdobozon járt, ahol képgalériába gyűjtötte fotóit a református templomról.

A miniszterelnök megmutatta a templomot, ahol megkeresztelték
Orbán Viktor az alcsútdobozi református templomban járt
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Újraindul az élet, vidéken látogathatók az istentiszteletek, erre hívta fel a figyelmet a miniszterelnök a poszttal. A klasszikus hagymasisakos, késő barokk stílusú templom 1788-ban épült.

Objektum doboz

A kormányfőt keresztelték meg a Ripost információi szerint.

Ő maga a 2006-os Mélység és magasság című interjúkötetben így beszélt erről:

„Keresztény családba születtem, rendes nevem is van, nemcsak az, amit önök ismernek, ez az alázatot nélkülöző Viktor. Megkereszteltek, fölvettek a keresztény közösségbe, elsősorban a nagyszüleim ragaszkodásának eredményeképpen. A keresztlevelemben a Mihály név is szerepel."

„Személy szerint elég hosszú utat tettem meg, hogy azt a mondatot ki tudjam mondani, hogy hívő, keresztény ember vagyok. De volt az életemnek egy pillanata, amikor úgy éreztem, hogy ami elmaradt, azt be kell pótolni, helyére kell tenni. A dolgoknak a helyükre kell kerülniük."

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: A kijárási korlátozást feloldjuk

ĀA járvány erejét Budapesten is letörtük, áttérhetünk a védekezés második szakaszára, a főváros mindig két hét késéssel követi a vidéket - Az összes döntést időben meghoztuk, mindannyian felelősségteljesen viselkedtük - VIDEÓ