Belföld

Értékes adományt szállít ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Húszmillió forint értékű, tartós élelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó, több mint ötezer adománycsomag kézbesítését kezdte meg az országban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csütörtökön. Az első csomagok házhozszállításában Kecskeméten a köztársasági elnök felesége is részt vett.

Értékes adományt szállít ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (j) élelmiszercsomagot készít össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti raktárában
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Herczegh Anita, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete a szervezet dél-alföldi raktár és logisztikai központjában az adománycsomagok összeállítása után elmondta: a rászorulók segítése és támogatása mindig, de a koronavírus okozta válsághelyzetben különösen fontos.

Hangsúlyozta: a magyarok nagyon össze tudnak fogni a bajban, ezért nincs okuk szégyenkezni. Az elmúlt hetekben tapasztalt felajánlások között a segítségnyújtás legkülönfélébb formái megjelennek - tette hozzá.

A köztársasági elnök felesége szerint Magyarországon népszerű az önkéntesség, sok a segítőkész ember, sokan adakoznak. A máltai szeretetszolgálatnak pedig - több évtizedes tapasztalata és pontos helyismerete mellett - kiterjedt önkéntesi hálózata van, így a segítség leghatékonyabb formáját tudják nyújtani azoknak, akik erre a leginkább rászorulnak.

A szervezet munkatársai ismerik ugyanis a bajba jutottak körülményeit és látják, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapokban - tette hozzá Herczegh Anita.

A nagyjából négyezer forint értékű, tízkilós egységcsomagokat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácstól kapott támogatás felhasználásával állították össze. Otthonukban adják át a rászoruló családoknak, egyedül élő időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, a járvány alatt nehéz helyzetbe került embereknek az adományt valamennyi régióban - hangzott el az eseményen.

Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának ügyvezetője elmondta: Kecskeméten és térségében mintegy százhúsz, a régióban összesen hatszáz csomagot osztanak ki. Ezeket a régióban üdítővel és vitaminitallal, száraztésztával, levesporral, konzervvel, margarinnal, pástétommal, löncshússal és tejjel egészítik ki. A köztársasági elnök felesége ezeknek az adományoknak az összeállításában vett részt.

Kapcsolódó írásaink