Belföld

„Csak lehúzható ügyfeleket lát a TASZ betegek helyett”

Rákapcsoltak a Soros-szervezetek, közülük több is támadja a járványügyi intézkedéseket

Az érettségi megtartásának és a járvány miatt szükséges egészségügyi átszervezéseknek is nekimentek a hazai Soros-szervezetek, „civil” támasztékot adva az ellenzéki támadásoknak. Völner Pál keményen elítélte a politikai akciókat.

„Csak lehúzható ügyfeleket lát a TASZ betegek helyett”
Völner: A járványból is hasznot akarnak húzni, anyagi és politikai értelemben is
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Visszataszító, embertelen, számító – nagyjából így jellemezhető ez a Soros-féle brigád. Nekik a koronavírus elleni védekezés csak egy piaci rés, és mindössze kihasználható, lehúzható ügyfeleket látnak emberek helyett. A járványból is hasznot akarnak húzni, mind anyagi, mind politikai értelemben” – kelt ki magából Völner Pál a TASZ újabb akciója kapcsán. A Soros-szervezet Ügyfelet keresünk! jeligével tette közzé felhívását, amelyben jogi képviseletet ajánlanak olyan betegeknek, akiket a koronavírus miatti ágyfelszabadítások során küldtek haza a kórházból. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, mindegy is, az „ország teszi a dolgát, van, aki gyógyít, van, aki a többiek ellátását biztosítja, és van, aki hetek óta önként otthon marad, hogy ezzel segítse a járvány megfékezését”.

Egyébként a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és az ellenzék mellett a TASZ, azaz a Társaság a Szabadságjogokért az érettségi ellen is kikelt, mondván, szerintük helytelen ebben a formában megrendezni. Ezért a lehetséges jogi lépésekről kisokost állítottak össze, panaszkodva, hogy az előírásokat elvileg akkor is be kell tartani, ha nem tartják helyesnek őket. Mindazonáltal felvetették: az érettségizők és szüleik, valamint a tanárok érvényesítsék az érdekeiket, sőt, gyakoroljanak nyomást a kormányra.

A Magyar Helsinki Bizottság szintén a járványveszély miatt szükséges kórházi átszervezéseket támadja, ők az ombudsmanhoz fordultak, emellett szinte minden, a veszélyhelyzethez kapcsolódó korlátozás kapcsán is jogi eljárások indításában ajánlották fel közreműködésüket az állampolgároknak. Az ugyancsak Soroshoz köthető szervezet minap az Alkotmánybíróságnak is nekiment, és tesvérszervezeteivel közösen a koronavírus-törvényt támadta. Az egyszázalékos adófelajánlásokat pedig ezzel a szlogennek gyűjtik: „Nem kell tehetetlenül nézned a híradásokban, hogy Magyarországon a hatalom tömegeket hagy sorsukra, és hogy a demokratikus értékek egyre kevésbé érvényesülnek.”

Az Amnesty International pedig amiatt tiltakozott nemrég, hogy a transznemű és interszexuális személyek jogait támadások érik Magyarországon. Ismeretes, a New York-i Nyílt Társadalom Alapítványok és a berlini Liberties nemzetközi lejáratókampányt indítottak a különleges jogrend hazai bevezetése miatt.

Kapcsolódó írásaink

Völner: Ámokfutást folytat az ellenzék

ĀA DK most az alkoholtilalom bevezetését tartaná üdvösnek a járvány kapcsán, Egészen elképesztő, amit művelnek, és sajnos aligha számíthatunk majd tőlük bocsánatkérésre – mondta az államtitkár