Belföld

„Kérjük Főpolgármester Urat, hogy a járvány elleni védekezésre koncentráljon!”

Budapest Főváros Kormányhivatala arra kéri Karácsony Gergelyt, hogy jelen helyzetben a járvány elleni védekezésre, az előírt járványügyi intézkedések végrehajtására koncentráljon.

„Kérjük Főpolgármester Urat, hogy a járvány elleni védekezésre koncentráljon!”
Karácsony Gergely
Fotó: MH

A hivatal közleményében felhívja Karácsony Gergely figyelmét arra a tényre, hogy az általa több alkalommal hivatkozott levél - melyet a kormánymegbízott megbízásából a fővárosi tisztifőorvos helyettes küldött az egészségügyi intézmények vezetőinek - két egészségügyi intézmény közötti betegátvételről szól, nincsen kapcsolatban a szociális intézményekkel.

Ezen kívül a kormányhivatal leszögezi, hogy nincsen semmilyen tiltó határozat, ami megakadályozná főpolgármester urat kötelezettsége teljesítésében, valamint abban, hogy a fenntartásában lévő intézmények idősei illetve hajléktalanok védelme érdekében intézkedéseket tegyen, akár hogy a gondozottakat és ellátottakat tesztelje. Ugyanakkor megjegyeznénk, hogy álláspontunk szerint a tesztelés orvosszakmai kérdés.

„Tisztelettel kérjük Főpolgármester Urat, hogy most a járvány elleni védekezésre, az előírt járványügyi intézkedések végrehajtására koncentráljon, és tegyen meg mindent az idős és hajléktalan emberek védelme érdekében” - írja a Fővárosi Kormányhivatal, hozzátéve, hogy ahogyan eddig, úgy a jövőben is készek segítséget nyújtani szakmai kérdésekben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom