Belföld

Videón egyeztetett Kásler Miklós a kórházigazgatókkal az intézmények felkészültségéről

Kásler Miklós, az Emmi vezetője ma videokonferencián köszönte meg a hazai egészségügyi intézmények, kórházak főigazgatóinak és munkatársainak az eddig teljesített ágazati felkészülést a koronavírus-járvány elleni védekezésre, a betegek kezelésére, az intenzív ágyak előkészítésére és a lélegeztetésre szoruló betegek ellátására. Országszerte zajlik a kórházakban az ágykapacitás-bővítés, felkészülve a tömeges megbetegedésekre - írja az Emberi Erőforrások Minisztériumának lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleménye.

Videón egyeztetett Kásler Miklós a kórházigazgatókkal az intézmények felkészültségéről
Orvosok védőfelszerelésben a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 25-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Azt írják, egy hónap állt minden intézmény vezetőségének rendelkezésére, hogy végrehajtsák a rájuk vonatkozó átszervezéseket, amelyeket a kórházak döntő többségben teljesítettek is.

A WHO bejelentése után az emberi erőforrások minisztere azonnal összehívta a koronavírus-járvány elleni védekezésben vezető szerepet betöltő háttérintézmények képviselőit. A miniszterelnök által vezetett operatív törzs útmutatásai alapján, az EMMI minisztere 2020. január 25-e óta minden nap egyeztet az EMMI intézményeinek szakmai képviselőivel.

A feladatszabások célja az előttünk álló időszakra vonatkozó folyamatos felkészülés stratégiai előkészítése. Az iránymutattatások alapján a szakmai munka a nap 24 órájában folyik. Az eljárásrendek - a diagnosztikai és terápiás protokoll tekintetében - a legújabb ismeretek és tapasztalatok alapján kerülnek aktualizálásra - áll a közleményben.

Kiemelik: az EMMI- intézkedések (rendeletek, utasítások) mind a lakosság, mind az egészségügyben dolgozók védelme érdekében történnek. Az EMMI nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a társadalom és az egészségügy együttműködésében az egyéni és kollektív fegyelem meghatározza a koronavírus járvány elleni küzdelmünk eredményességét.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom