Belföld

Úgy tűnik, a fővárosnak még mindig nem sikerült megoldani a tömegközlekedést

Továbbra is nagy az elégedetlenség az utasok között a BKK járatok sűrűsége miatt.

Úgy tűnik, a fővárosnak még mindig nem sikerült megoldani a tömegközlekedést
Bizonyos idősávokban a BKK járatain továbbra sem tartható a 1,5 méteres távolság
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a főváros közlekedésének megszervezése eddig nem látott nehézségekbe ütközött. A BKK csütörtökön szinte óráról órára változtatta álláspontját a járatok sűrűségét illetően, miután észlelték, hogy a szombati menetrend alkalmazásának köszönhetően reggel tömegek várakoztak a megállókban, a járatok pedig túlzsúfoltak voltak.

Április 6-ától, hétfőtől újra a tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten
Április 6-ától, hétfőtől újra a tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Csütörtök délután a közlekedési központ már arról tájékoztatott, hogy hétfőtől újra a tanszüneti menetrend lesz érvényben, amely mindössze tíz százalékkal marad el a máskor megszokott kapacitástól.

Hogy péntekre mennyire sikerült orvosolni a problémát, arra a BKK közösségi oldalán olvasható kommentek adják meg a választ. 

Objektum doboz

A legtöbben azt sérelmezik, hogy a metrópótló autóbuszokon továbbra is előfordul, hogy az utasok 10 centire kénytelenek állni egymástól a tömeg miatt.  Az egyik kommentelő pedig nem finomkodva egyenesen guruló hajléktalanszállónak titulálta a 4-es, 6-os jelzésű villamosokat, mivel amióta nincsenek ellenőrök a járatokon, több fedél nélküli húzza meg itt magát, nem kis bosszúságot okozva ezzel az utasoknak.

Felvetés érkezett arra is, hogy a járművek automatikusan álljanak meg minden megállóban, hogy ezzel is csökkenteni lehessen az érintkezést.

Karácsony Gergely nem ment el a BKK igazgatóságának rendkívüli ülésére

A helyzet rendezése érdekében Wintermantel Zsolt kezdeményezésére pénteken délelőtt rendkívüli ülésre gyűlt össze a BKK igazgatósága, amelyre várták volna Karácsony Gergelyt  is.  Mivel a főpolgármester nem jelent meg, így nem tudott számot adni arról, mégis milyen adatok, milyen megfontolások mentén döntött a járatritkításról.  

Közösség oldalán Wintermantel Zsolt beszámol arról, hogy az igazgatósági ülésen megállapították, hiba volt a némileg bővített nyári menetrend bevezetése.

Objektum doboz

A BKK vezérigazgatójának tájékoztatása szerint mind a korábbi, mind pedig az április elsejétől érvényes menetrendre ő maga tett javaslatot, amelyet a főpolgármester által vezetett operatív törzs jóváhagyott. Karácsony Gergely ezzel szemben posztjaiban azt írta, ő utasította a BKK-t a menetrendekkel kapcsolatban. Emiatt Wintermantel Zsolt javasolta a felelősségi körök tisztázását, mivel a menetrendről való döntés a hatályos jogszabályok értelmében nem Karácsony Gergely, hanem a BKK szakembereinek és vezérigazgatójának feladata lenne.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Megküzdünk minden magyarért

ĀMinden egészségügyi dolgozó 500 ezer forint pluszjuttatást kap - Brüsszel a vírus elleni védekezés helyett velünk foglalkozik - Szerdán döntenek a kijárási korlátozás jövőjéről + VIDEÓ