Belföld

Karácsony beismerte kudarcát

Facebook-posztjában arról panaszkodott Karácsony Gergely, hogy a fővárosnak továbbra sincs megoldása a BKK járatszámai körül kialakult problémára

Karácsony beismerte kudarcát
A főpolgásmester saját szemével láthatta az elfogadhatatlan állapotot
Fotó: Facebook

Ma kora reggel a kabinetfőnökömmel közösen személyesen ellenőriztük az utasforgalom alakulását azon a járatok egy részén, ahonnan tegnap reggel megengedhetetlen zsúfoltságot jelentettek -írta Karácsony Gergely a Facebookon.

Bár a telítettség a tegnapi beavatkozásunk nyomán némileg csillapodott, még mindig nem vagyok elégedett - panaszolja a főpolgármester a bejegyzésében, miközben az ő dolga lenne a probléma orvosolása. 

Mint ismert, a BKK mindenféle szakmai megfontolást mellőzve, úgy döntött, hogy a veszélyhelyzetre hivatkozva szombati menetrendet vezet be, ezzel csupán annyit elérve, hogy szerda reggel tömegek várakoztak a megállókban, a járatok pedig túlzsúfoltak voltak, ami elfogadhatatlan fertőzésveszély idején.

Karácsony hosszas hipokrata bocsánatkérése után, arra utasítja a BKK-t, hogy „rugalmasan” sűrűtsítsék a járatokat.  Tehát egy tartós megoldás vagy a korábbi menetrend visszaállítása helyett semmitmondó utasításokat ad.

Így kiderül a főpolgármester szavaiból, hogy a fővárosnak még mindig nincs válasza a kihívásra, csupán tervezés alatt áll a stratégia, ezzel beismerve, hogy továbbra sem tudott megbirkózni a fertőzésveszély által létrejött problémával.

Object box

A Fidesz arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy azonnal vonja vissza elhibázott döntését, és vezessen be több járatot, hogy az utasok tudják tartani a biztonságos távolságot.

Kapcsolódó írásaink

Karácsonyék orosz rulettet játszottak

ĀA balliberális városvezetők foggal-körömmel ragaszkodnak a veszélyhelyzet adta jogosítványaikhoz, azonban például a járatritkítással kockára tették a budapestiek egészségét