Belföld

Elözönlötték a BKK oldalát a felháborodott utasok kommentjei

Továbbra is nagy az elégedetlenség az utasok között a BKK járatok sűrűsége miatt - írtuk péntek délelőtt, látva, hogy a veszélyes szituációk nem oldódtak meg.

Elözönlötték a BKK oldalát a felháborodott utasok kommentjei
Sok utasnak egészen más volt a tapasztalata, mint amit a BKK írt
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hogy péntekre mennyire sikerült orvosolni a problémát, arra a BKK közösségi oldalán olvasható kommentek adják meg a választ. 

A legtöbben azt sérelmezik, hogy a metrópótló autóbuszokon továbbra is előfordul, hogy az utasok 10 centire kénytelenek állni egymástól a tömeg miatt.  Az egyik kommentelő pedig nem finomkodva egyenesen guruló hajléktalanszállónak titulálta a 4-es, 6-os jelzésű villamosokat, mivel amióta nincsenek ellenőrök a járatokon, több fedél nélküli húzza meg itt magát, nem kis bosszúságot okozva ezzel az utasoknak.

Tele a kommentfal a felháborodott kommentekkel (a képet az Origo képernyőfotóinak összeállításából készítettük)
Tele a kommentfal a felháborodott kommentekkel (a képet az Origo képernyőfotóinak összeállításából készítettük)
Fotó: BKK Facebook

Negyedórás járatindulás csúcsidőben, heringparti a 144-es buszon, írta meg tapasztalatait egy utas a BKK közösségimédia-oldalán.

10 centiméterre álltak egymástól az emberek reggel 5 órakor az 55-ös buszon, délután 2-kor pedig nem lehetett felférni, írta egy másik utas.

Egy nő arról számolt be, hogy a nagyon forgalmas 133E busz volt, hogy 42 perces követési távolsággal indult reggel.

Ugyanerre a buszra panaszkodott egy másik utas is, aki megerősítette, hogy több mint 20 percenként érkeztek a buszok. Azt írta, az embernek az az érzése hogy ezekkel a posztokkal szándékosan provokálják azokat, akik kénytelenek utazni...

A rendkívül sok utast szállító 7-es buszról azt írta egy utas, hogy reggel 5 óra környékén az Újpalotáról a belváros felé járó buszok mindegyike tömve volt, Zugló vasútállomásnál már inkább nem is szálltak fel az emberek. Hozzátette, most az lenne a lényeg, hogy minél kevesebben tömörüljenek, „erre ezek a nagyeszűek még ritkítják is! Hát gratulálok a vezetés alkalmatlanságához!”

Az 5-ös buszon ma reggel 7:10-kor is sokan voltak, kb. 20 cm-re álltunk egymástól - számolt be egy utas.

Hasonló volt a helyzet a 2-es metrón is, egyvalaki azt írta, hogy 6-7 percenként indul az Örs vezér teréről, reggel már ott tömeg van, mindenhol sokan szállnak fel, 10-20 centire vannak az utasok egymástól. Kérem, sűrítsék a metrójáratokat csúcsidőben - kéri.

Van, aki bocsánatkérést vár a hibás menetrend miatt, másokat pedig az háborított fel, hogy a hétfőtől életbe lépő új menetrendről szóló hírt kora reggeli, üres buszokkal illusztráltak, miközben sok utasnak egészen más volt a tapasztalata - írja az Origo összeállítása.

A BKK a reggeli sokkoló mennyiségű negatív komment után próbálta oldani a feszültséget és egyesével mindenkinek magyarázkodni viszontválaszban, de láthatóan ez sem békítette meg teljesen a teljes joggal felháborodott utasokat.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony beismerte kudarcát

ĀA tömegközlekedési eszközökön továbbra is elfogadhatatlan a zsúfoltság, a fővárosnak pedig még mindig nincs válasza a kihívásra

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom