Belföld

Elismerés övezi a magyar egészségügyben dolgozókat

A koronavírus-járvány terjedésének lassításában kulcsszerepe van az egészségügyi rendszer helytállásának, az orvosok, ápolók és mentősök áldozatos munkájának.  A Századvég megvizsgálta, hogy a magyarok hogyan vélekednek a hazai egészségügy járványhelyzetben nyújtott teljesítményéről.

Elismerés övezi a magyar egészségügyben dolgozókat
A magyar társadalom hálás az egészségügyi dolgozóknak
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kutatás alapján megállapítható, hogy a magyar társadalom hálás az egészségügyi dolgozóknak és elégedett a kialakult szorongatott helyzetben végzett munkájukkal: a megkérdezettek 84 százaléka fogalmazott meg pozitív véleményt a magyar egészségügy járványhelyzetben nyújtott teljesítményéről, és csupán a 10 százalékuk helyezkedett eltérő álláspontra.

A magyar társadalom hálás az egészségügyi dolgozóknak
A magyar társadalom hálás az egészségügyi dolgozóknak
Fotó: Századvég

Politikai önbesorolás mentén sem tapasztalhatunk jelentős eltéréseket az említett kérdés megítélésében: a jobboldaliak 92, a középen állók 80 százaléka elismerően nyilatkozik a magyar egészségügy és az egészségügyi dolgozók teljesítményéről, ezzel szemben a 4, illetve 13 százalékuk elégedetlen. A baloldali szavazók körében ez az arány 75, illetve 18 százalék.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom