Belföld

Az MTVA pert indít a Magyar Hang ellen

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pánikkeltés miatt pert indít a Magyar Hang című újság ellen, amelyet fake news lapnak nevezett.

Az MTVA pert indít a Magyar Hang ellen
Az MTVA pert indít a Magyar Hang ellen
Fotó: MTVA

 „Hazudott a Magyar Hang nevű lap, amikor az online kiadása Koronavírus-gyanú az MTVA-ban című cikkében azt állította: tizenkét MTVA-dolgozót figyelnek meg a járványügyi szakemberek” - írta az MTVA Sajtó Osztálya az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében, hozzátéve, hogy a „cikkben korábban beidézték az MTVA hivatalos kommünikéjét, amely szerint egy kollégát vizsgálnak az egészségügyi szakemberek, és ennek eredményéről a cég tájékoztatást ad, majd a további részében a saját maguk által gyártott álinformációjuknak adtak terepet”.

Az MTVA a közleményben felhívta a figyelmet arra is, hogy ezt az információt a hvg.hu is átvette.

„Dezinformálás, rémhírterjesztés és pánikkeltés miatt az MTVA megteszi a megfelelő jogi lépéseket. A vizsgált kolléga tesztje egyébként negatív eredményt hozott” - írták.

Kapcsolódó írásaink

Fantomvizsgálat Kispesten

ĀMegfigyelőként Gajda Péter szocialista polgármester is megjelent a korrupciós ügyek kivizsgálására alakult bizottság ülésén – A koalíció az Átlátszó újságíróját is bevetné