Belföld

MTVA: Külföldi segítséggel, alaptalanul támadják a közmédiát

Ismét összehangolt sajtótámadást intéztek - ezúttal külföldi segítséggel - a közmédia ellen - írta hétfői közleményében az MTVA.

MTVA: Külföldi segítséggel, alaptalanul támadják a közmédiát
A hírszolgáltató szerint kicsinyes bosszú hajthatja a „fake news oldalakat”
Fotó: Pixabay

Az MTVA szerint a magát független hírforrásként hirdető Politico magyar újságírója egy cikket közölt hétfőn, amelyben a Magyar Távirati Iroda szerkesztőségi elvét firtatja, cenzúrát kiált egy hozzájuk eljutott belső levelezésre hivatkozva.

A közlemény kiemeli: a cikk megjelenésével egyidőben "szinte percre pontosan egyszerre küldte el a közmédia felé a kérdéseit a Politico cikkére hivatkozva az Azonnali, az Index, és a 24.hu fake news oldalak".

"Összehangolt támadásuk célja a hiteles és higgadt tájékoztatás körüli zajkeltés, egy kicsinyes bosszú, mert a közmédia múlt heti anyagában leleplezte a fake news oldalak koronavírus-járvány körüli pánikteremtését" - hangsúlyozta az MTVA, amely a kommünikében kiemeli: ezeket az anyagokat összeesküvés-elméletekre alapozzák, legfontosabb céljuk pedig nem más, mint az emberek belső félelmeinek kiaknázására épülő olvasottság elérése.

„A közmédia a BBC szerkesztői és hírszerkesztési alapelveit követi. Azzal, hogy minket támadnak, általában ezeket az elveket támadják.”

Kapcsolódó írásaink