Belföld

Antiszemita bevándorlópártról készített elemzést a Migrációkutató

Az európai bevándorlópártok egyikéről, a hollandiai DENK-ről készített elemzést a Migrációkutató Intézet, amelynek kutatója, Veszprémy László Bernát a bevándorlás egyik legfontosabb politikai következményét igyekszik bemutatni.

Antiszemita bevándorlópártról készített elemzést a Migrációkutató
Antiszemita bevándorlópártról készített elemzést a Migrációkutató Intézet
Fotó: Facebook / Migrációkutató Inté

A Migrációkutató elemzője szerint a hollandiai DENK „nem egyszerűen egyike a megannyi, tiszavirág-életű európai bevándorlópártnak, hanem egy folyamatos aktivitást kifejtő, országos választási sikereket is elérő formáció, melynek ideológiája a muszlim hátterű bevándorló-érdekképviselet, a szociális üzenetek és az antiszemitizmus hármasára koncentrál”.

Az elemzés kifejti, hogy a párt vezetői a holland baloldalról indultak el, ahonnan többek között antiszemita botrányok miatt kellett távozniuk. Az elemző kiemeli: a párt létrejötte óta antiszemita botrányok sorozatával került a holland lapok és a nemzetközi zsidó sajtó címlapjaira. A párt vezetői módszeresen kampányt folytattak a „zsidó lobbi” befolyása ellen, holland-zsidó civil szervezeteket tűzve céltáblájukra.

„Különböző választásokon több antiszemita jelöltet is indítottak, akik szintúgy botrányokat okoztak a sajtóban zsidóellenes kijelentéseikkel. Jellemző, hogy a holland zsidóság sajtóforrások szerint egységesen antiszemita pártként tekint a DENK-re” - mutat rá az elemzés.

A Migrációkutató Intézet teljes elemzése itt olvasható.

Kapcsolódó írásaink