Belföld

Nem törődnek Baranyiék a parkolásibevétel-kieséssel

Végigvihogta a polgármester a legutóbbi rendkívüli ülést, és amikor végre hajlandó volt válaszolni a felvetett kérdésekre, csak az előző vezetésre mutogatott

Megakadályozták a parkolásibotrányt kivizsgáló bizottság felállítását a balliberális képviselők, ma pedig szavazhatnak Ferencváros zászlajának „korszerűsítéséről”, azaz a jelmondat száműzéséről.

Nem törődnek Baranyiék a parkolásibevétel-kieséssel
Megcsúfolt jelképek. A polgármester a városkulccsal
Fotó: MH/Katona László

Ferencváros jövő évi költségvetéséről is dönthet ma a képviselő-testület. A napirenden sok más mellett szerepel egy – Baranyi Krisztina által jegyzett – előterjesztés, amely az önkormányzat jelképeiről szóló rendeletet módosítaná. A polgármester indoklása szerint „modernebb, letisztultabb” arculatra van szükség, a jelképek „leporolására”. Így a rendelet szövegébe az „embléma” szó helyett mindenütt a „logó” kifejezés lép, a zászlóból pedig a címer alól eltűnik az „Otthon, város, Ferencváros” jelmondat.

A helyi Fidesz-KDNP frakció indítványára összehívott hétfői, rendkívüli testületi ülésen a balliberális többség nem támogatta vizsgálóbizottság felállítását a helyi parkolási botrány ügyében. Az MSZP-s Torzsa Sándor arról beszélt, nem probléma az, hogy két zónában továbbra sem működik a rendszer, mivel a fizetős parkolás célja nem a bevételszerzés, hanem a szabályozás. A bevételkiesés tehát egyelőre nem aggasztja a Baranyit támogató pártokat, megnyugtató számukra a polgármester azon ígérete, hogy Lászay János, az önkormányzati cég, a FEV IX. Zrt. Parkolási Divízió igazgatója havonta beszámol majd a gazdálkodási adatokról.

Amint azt megírtuk, Baranyi novemberben hozzálátott, hogy önkormányzati kézbe vegye a parkoltatást, a korábbi céggel december 31-ével szerződést bontott, csakhogy az új rendszer mai napig sem állt fel teljesen. A díjfizető automaták harmincöt százaléka nem, vagy hibásan működik, s ez a Fidesz-KDNP frakció szerint húsz-huszonöt százalékos parkolási bevételkiesést jelent a kerületnek, a helyiek számára pedig rengeteg bosszúságot, mert az érintett zónák P+R parkolóként üzemelnek. Az ügyvédi irodával való szerződésbontás miatt nincs, aki behajtsa a követeléseket, amelyek egy része azóta már lejárt.

Hiába vetették fel mindezt a Fidesz-KDNP-s képviselők a rendkívüli ülésen, a polgármester figyelmét alig sikerült felkelteniük, Baranyi Krisztina szinte folyamatosan Kétfarkú Kutyapárti alpolgármesterével, Döme Zsuzsanna „Szuzi”-val nevetgélt, amikor pedig válaszolt, leginkább az előző városvezetés „lopásait”, „mutyijait” emlegette, s azt, hogy „beengedték” Kupper András cégét. Ugyanakkor – amint azt a PestiSrácok.hu megírta – a 2015-ben eltávolított Kuppert most éppen Baranyi Krisztina csempészte vissza Ferencvárosba, mivel az új parkolási szoftvert az Atlasz Informatika Kft. és a PRÜ&KPK Kft. biztosítja, utóbbi mögött pedig egy cégláncolat végén nem más, mint a Kupper Andráshoz kötődő C-WARE Kft. van.

A ferencvárosi polgármester azt állítja, minderről nem tud semmit, noha ő kezdeményezte a szerződéskötést. A portál szerint ráadásul egy, a közelmúltban készült audit felmérés szerint a szóban forgó Justitia szoftver nem felel meg az uniós adatvédelmi szabályozásnak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom