Belföld

Gyurcsányék falaznak a Gothár-botrányt eltussolóknak

Gyurcsányék falaznak a Gothár-botrányt eltussolóknak, ezért hazudoznak a színházakról - reagált a Fidesz a DK-s országgyűlési képviselő. Gréczy Zsolt sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Gyurcsányék falaznak a Gothár-botrányt eltussolóknak
„Gyurcsányék falaznak a Gothár-botrányt eltussolóknak”
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Szégyen, hogy Gyurcsány, Karácsony és az egész baloldal mélyen hallgat a Gothár-féle szexuális zaklatási botrányról, és az azt eltusolóknak falaznak, ezért hazudoznak reggel, délben, meg este a színházakat érintő javaslatról - írja a nagyobbik kormánypárt. A valóság az, hogy a főváros és minden más önkormányzat, annyi színházat tart fenn, ahányat csak akar, fővárosi színházat is csak a  Fővárosi Közgyűlés tud bezárni - jelentették ki. Az pedig helyes, ha tiszta lesz a helyzet a színházak finanszírozásában és fenntartásában, és állami pénzt nem fordítanak olyan színházra, amely éveken át eltusol súlyos szexuális zaklatásokat - áll a szövegben.

A DK-s Gréczy Zsolt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megnyitotta a kultúrharcot, de el is fogja veszíteni. A kormányfő semmit nem értett meg október 13. üzenetéből, abból, hogy elég volt az erőszakos nyomulásból, a „diktatúra építéséből” - fogalmazott.

A színházakat érintő törvényjavaslattal a kormány azt a helyzetet próbálja előállítani, hogy aki a pénzt adja, az diktál - jelentette ki. A kabinet összeveszítené a társulatokat az igazgatókkal, és olyan szituációt akar teremteni, amelyben csak a számára szimpatikus színházvezetések és társulatok tudnak megmaradni - tette hozzá.

A frakciószóvivő azt mondta, hogy a kormány a könyvkiadókat is meg akarja regulázni, a kiadási politikába olyan részletességgel akar beleavatkozni, hogy már a szerzők személyes adataira, például lakcímére is kíváncsi.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink