Belföld

Fiatalok tüntetnek az atlétikai világbajnokság megrendezése mellett

Több tucat fiatal sportoló tüntet az atlétikai világbajnokság megrendezése mellett a budapesti Városháza előtt szerda reggel. Ma dönthet ugyanis a Fővárosi Közgyűlés arról, támogatja-e a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését. 

Több tucat fiatal atléta demonstrál a budapesti városháza előtt a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése mellett. A fiatalok azért mentek a Városháza elé, mert az elmúlt hetekben kérdésessé vált a világbajnokság megrendezése. A Fővárosi Közgyűlés egyébként szerdán dönt arról, hogy támogatja-e a beruházást - írja az Origo.

A Fidesz budapesti szervezete szerdán délelőtt közleményt adott ki a tüntetés kapcsán, amelynek résztvevőit Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes politikai kampányolással vádolta meg. 

A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmazott: megdöbbenten fogadták a a hírt, hogy Budapest főpolgármester-helyettese, Gy. Németh Erzsébet politikai kampányolással vádolja azokat a sportolókat, atlétákat, akik kiállnak saját maguk és társai jövőjéért.

Hozzátették, hogy szeretnék segíteni Gy. Németh Erzsébet vizsgálatát: az a több mint 100 sportoló, edző, aki a mai nap elment a Városházára, nem a Fidesz szervezésében, hanem önként jelent meg, hogy kiálljon a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése mellett.

Bármely, valódi tevékenységet végző civil szervezet esetében természetesnek tartjuk, hogy kiállnak a saját jövőjüket érintő ügyek mellett. Pedofíliának valóban nincs, szabad véleménynyilvánításnak van helye a szabad Budapesten - zárul a Fidesz közleménye.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom