Belföld

„Összegyurcsányozódó” önkormányzati cégek

Három helyi képviselő tölt be önkormányzati biztosi pozíciót december elsejétől Egerben: Komlósi Csaba (LMP) a klímastratégiáért, Földvári Győző (DK) a cégek egymás közötti kommunikációjáért, Császár Zoltán (független) pedig a Szépasszony-völgyért felel majd a képviselő-testület múlt heti döntése alapján.

„Összegyurcsányozódó” önkormányzati cégek
Mirkóczki Ádám polgármester biztosi poszttal jutalmazta a plakátrongáló képviselőt
Fotó: MH

A Mirkóczki Ádám jobbikos – összellenzéki támogatással megválasztott – polgármester által javasolt személyekkel kapcsolatban az Egerhirek.hu felidézi, Császár Zoltánt a kampányban tetten érték, amikor a Fidesz–KDNP jelöltjének plakátjait tépkedte le, a helyi választási bizottság el is marasztalta a rongálásért. Császár amúgy a Szépasszony-völgy területi képviselője, így aztán a körzet problémáinak megoldásáért pluszjavadalmazással megbízni olyan, mintha egy szállítmányozási cég a félig üres autóbusza mellé egy újat is indítana ugyanazon az útszakaszon, ugyanazon megállóhelyek érintésével, az út végén pedig két tank gázolajat és két autópálya-matricát lehetne elszámolni – értékeli a döntést a portál.

A DK-s Földvári Győzőt Gyurcsány Ferenc meghosszabbított kezének nevezik. Mirkóczki egyébként azzal indokolta ezt az új biztosi pozíciót, hogy az önkormányzati cégek nem olyan minőségben kommunikálnak egymással, ahogyan kellene. A kommunikáció javításáért felelős személy azonban nyilvánvalóan beleláthat a cégek életébe, amelyek így – a helyi honlap megfogalmazása szerint – ”összegyurcsányozódnak".

Mirkóczki a testületi ülésen leszögezte, az új biztosi megbízások nem jelentenek többletkiadást az önkormányzatnak, mivel számos fölösleges szerződést felbontottak már. Emellett közölte, hogy nem szeretne üres, tartalmatlan titulusokat. Az önkormányzati biztosok a képviselői tiszteletdíjuk mellé annak ötven-százötven százalékát kaphatják meg, az előterjesztés százötven százalékot tartalmaz.