Belföld

Átalakuló parkolásbiznisz

A ferencvárosi képviselő-testület nagy többségét adó balliberális pártok a keddi ülésen módosító javaslatokkal elérték, hogy Baranyi Krisztina polgármester előterjesztései – leginkább az SZMSZ-t és a bizottságokat tekintve – jelentősen átalakuljanak, ezzel mintegy visszavágtak azért, hogy a kampányban általuk támogatott Baranyi csupán egy LMP-s és egy külsős alpolgármestert választott maga mellé.

Átalakuló parkolásbiznisz
Visszavágtak a Baranyi Krisztinát támogató pártok, három tanácsnokot ültettek a polgármester nyakára
Fotó: MH/Purger Tamás

A civilekre támaszkodó városirányítást hirdető Baranyi például a testületi ülés állandó időpontját át akarta tenni kedd 17 órára, mondván, ez lakossági igény, mert a helyiek szeretnének odaérni munka után. A testület azonban ezt nem támogatta, az egyik érvként elhangzott, hogy a hivatal dolgozóinak az elhúzódó tárgyalások miatt késő éjszakáig bent kellene maradniuk.

A bizottsági helyek elosztása sem a polgármester kívánságai szerint alakult, ráadásul Baranyi mellé ültettek három tanácsnokot is: az augusztusi előválasztáson alulmaradt, momentumos Jancsó Andreát, a DK-s Csóti Zsombort, valamint a jobbikos Szilágyi Zsoltot. Ezzel némiképp kiegyenlítette az alpolgármesteri posztoknál elszenvedett „kárát” a testület balliberális többsége. A Fidesz–KDNP viszont közel sem mandátumarányosan részesült a bizottsági helyekből.

Elfogadta a testület az atlétikai stadionról szóló előterjesztést, valamint azt, amelynek értelmében Ferencváros saját kezébe veszi a parkolásüzemeltetést január elsejétől, így bő egy hónapja van az önkormányzatnak arra, hogy kialakítsa a szerteágazó feladatokra alkalmas szervezetet, illetve egyes elemeket – nyílt közbeszerzésen – külsős cégeknek adjon ki. A háttérben már elindulhattak az egyeztetések, információink szerint ugyanis az előterjesztésbe véletlenül belekerült az egyik jövőbeli nyertes cég neve. Az ülésen egyébként Gyurákovics Andrea (Fidesz–KDNP) újra felvetette, hogy továbbra sem ismert a polgármester 2014 előtti önéletrajza, és az sem tisztázott, mi az alpolgármesterek hatásköre.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom