Belföld

Fekete-Győr szerint Gyurcsány nem alkalmas vezérnek

„Várjuk ki a végét! Még nem tudjuk, a DK képes lesz-e belátni az ordas nagy hibát, amelyet ebben az ügyben elkövetett” – mondta Fekete-Győr András Czeglédy Csaba megbízásaival kapcsolatban a Válasz Online-nak adott interjúban.

Fekete-Győr szerint Gyurcsány nem alkalmas vezérnek
Fekete-Győr András: Szövetségeseink soraiban vannak nyugdíjazandó elemek
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Úgy fogalmazott, az ellenzéki térfélen „nem egy a tábor”, olyan ember kell az élére, aki képes összefogni ezeket a pártokat. Integratív személy kell, de Gyurcsány Ferenc tényszerűen nem az – teszi hozzá. A Momentum elnöke kifejti, maga „nem tud felelősséget vállalni más pártok döntéseiért, csak a Momentumért.” Szerinte egyes pártok a tűzzel játszanak, és ilyenkor mi oda is csapunk ott, ahol csak lehet. Szövetségeseink soraiban vannak nyugdíjazandó elemek – jelenti ki Fekete-Győr, akiket szerinte nyugdíjazni kell.

Az időzítés a kérdés csupán – hangsúlyozza. A Momentum elnöke azt is mondja, hogy „verik az asztalt, ha problémát látnak”. Pesterzsébeten csakúgy, mint Zuglóban. „Horváth Csabával mi közöltük elsőként, hogy az SZMSZ nem fog átmenni. Aztán a sajtó megírta, és Horváth visszavonta” – dicsekszik a Momentum vezetője.

A DK-s Czeglédy Csaba ügyében is a momentumos alpolgármesterek emelték fel a szavukat. „Ezért is mondtam szövetségeseinknek – fogalmaz – , hogy szedjék magukat össze, változzanak velünk, vagy viszontlátásra, menjenek a politikából.”

Kapcsolódó írásaink