Belföld

Vita Gyurcsány ügyvédjéről a baloldalon

Az LMP törvénnyel kényszerítené az önkormányzati vezetőket arra, hogy a Czeglédy Csabához hasonló múltú emberekkel a települések ne köthessenek szerződést - mondta Csárdi Antal, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, hozzátéve, hogy a javaslatok kidolgozásába a Momentumot is be szeretnék vonni.

Vita Gyurcsány ügyvédjéről a baloldalon
Czeglédy Csaba megbízása miatt a Jobbik, a Momentum és az LMP is kifakadt
Fotó: MH/Purger Tamás

Kiosztották a posztokat a fővárosban, az LMP szerint nem tekinthető pozitív tendenciának az, hogy a régi szocialista elit kétes megítélésű tagjai kapnak pozíciókat Budapesten, és ezzel részesei lesznek a város vezetésének.

Leginkább Czeglédy Csaba megbízásai verték ki a biztosítékot az ellenzéki pártok között. Csárdi Antal szerint elfogadhatatlan, hogy egy olyan ember világítja át a DK-s vezetésű újbudai és erzsébetvárosi önkormányzatot, aki büntetett előéletű és jelenleg is eljárás folyik ellene.

A politikus szerint rossz üzenete van annak, hogy a megújuló baloldal visszanyúl ezekhez a személyekhez.

Gyurcsány Ferenc ügyvédjének megbízása miatt elsőként a Momentum fakadt ki, Fekete-Győr András, a párt elnöke hétfőn az ATV-nek azt mondta, ez nem szolgálja a közbizalom helyreállítását. Később pedig a Jobbik is közölte, hogy Czeglédy megbízása az ellenzéki együttműködés „megcsúfolása”.

Kapcsolódó írásaink