Belföld

Milliós fizetéseket oszt helyetteseinek Karácsony Gergely

Még csak ma kezdte meg munkáját a Karácsony Gergely vezette új felállású Fővárosi Közgyűlés, máris kinyitották maguknak a pénzcsapokat a balliberális politikusok. A korábbi három helyett öt főpolgármester-helyettes lesz, akik a törvényben meghatározott maximális fizetést és további költségtérítéseket is kapnak majd.

Milliós fizetéseket oszt helyetteseinek Karácsony Gergely
Karácsony Gergely (jobbra) roppant bőkezű helyetteseivel, többek közt a képen épp vele kezet fogó momentumos Kerpel-Fronius Gábornak is komoly fizetést kap majd az adófizetők pénzéből
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Fővárosi Közgyűlés mai alakuló ülésén a második napirendi pontként tárgyalta a főpolgármesternek és helyetteseinek járó juttatásokat. A Karácsony Gergely által benyújtott előterjesztés a főpolgármester saját illetményét az előterjesztés 1.296 300 Forintban állapítja meg, amihez 194.445 Forint költségtérítés is járul - írja a Pesti Srácok.

Karácsony emellett az eddigi háromról ötre kívánja emelni a főpolgármester-helyettesek számát, két főállású és három külsős helyettest vett maga mellé.

A törvény szerint az ő bérüket a főpolgármesteri illetmény 70-90 százalékában lehet megállapítani, Karácsony a lehető legmagasabb összegre tett javaslatot.

Ez helyettesenként 1.166.700 Forintot jelent, amihez 175.005 Forint költségtérítés is jár.

Azért, hogy plusz két fő helyettes illetményének és költségtérítésének fedezni lehessen, Karácsony Gergely 4.253.000 Forinttal csökkentené a költségvetés általános tartalékát.

Az előterjesztés arra is kitér, hogy Karácsony mellett az összes helyettesének biztosítsanak hivatali autót, amit ráadásul magáncélra is használhatnának, továbbá telefon- és internetszolgáltatást, ezeket szintén a főváros költségvetésből állnák.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom