Belföld

Megduplázott fizetés lett a baloldal első lépése Pestszentlőrincen

A XVIII. kerületi új, baloldali városvezetés sem nevezhető szégyenlősnek, hiszen Szaniszló Sándor vezetésével máris 100 százalékkal megemelték a saját képviselői tiszteletdíjaikat, és eltörölték a tiszteletdíj plafonját is.

Megduplázott fizetés lett a baloldal első lépése Pestszentlőrincen
Szaniszló Sándor vezetésével máris 100 százalékkal megemelték a saját képviselői tiszteletdíjaikat
Fotó: Facebook

A már rendkívül kiéhezett, és most hatalomra kerülő ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek nem sokat gondolkodtak, több helyen is arcátlan módon szinte azonnal fizetést emeltek maguknak, nem is rejtve véka alá, hogy milyen céllal vállaltak közfeladatot. 

Így esett a XVIII. kerületben is, ahol az ellenzéki - korábban szocialista - Szaniszló Sándor vette át a stafétát a két ciklusig a kerületet vezető fideszes Ughy Attilától. Szaniszló nem új a kerületi politikában, hiszen már 2010-et megelőzően alpolgármesterként segítette az ingatlanpanamában és adósságban úszó szocialista városvezetést - írja a Pesti Srácok.

Dámsa József, a Fidesz XVIII. kerületi önkormányzati képviselője foglalta össze, hogy mi történt a képviselő-testület alakuló ülésén: 

A 100 százalékkal megemelt képviselői tiszteletdíjak biztos rendkívül fontosak a kemény munkához, ahogy az is, hogy minden évben automatikusan emelkedjen ez az összeg.

Itt fontos megemlíteni, hogy az elmúlt harminc évben a teljes ciklusban azonos mértékű volt a tiszteletdíj. Elhanyagolható apróság lehet az is, hogy Szaniszló Sándor polgármester magához ragadta a területek szabályzási tervének előkészítését. Ebből az következhet, hogy építési vállalkozókkal, befektetőkkel nem a szakiroda egyeztethet a területeken felépíthető lakások számáról, hanem Szaniszló Sándor polgármester.

De itt még nem ér véget az új rend kezdőlendülete: a pestszentimrei részönkormányzat létszámát 11-ről 7 főre csökkentették. Ezzel kiszorították a baloldal által állandóan védeni kívánt civil szervezeteket.

Harminc éves hagyományt felrúgva az ellenzéki polgári oldal nem kapta meg a Pénzügyi-Ellenőrzési Bizottság és a Testületi-Ügyrendi Bizottság vezetését, ami a hatékonyabb ellenőrzést szolgálta.

Kapcsolódó írásaink