Belföld

Milliós fizetéseket szavaztak meg maguknak a balliberálisok Újbudán

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Pesterzsébeten a baloldali többségű képviselő-testület első intézkedéseként húsz százalékkal megemelte az önkormányzati képviselők bérét. Nos, úgy tűnik a szintén ellenzéki vezetésű Újbudán is meglehetősen bőkezűek a kerületi vezetők, főleg, ha a saját fizetésükről van szó. A DK-s polgármester, László Imre előterjesztése nyomán a törvény alapján adható legmagasabb bért szavazták meg az alpolgármestereknek, ráadásul a korábbi kettő helyett az új ciklusban négy helyettese lesz a kerület első emberének.

Milliós fizetéseket szavaztak meg maguknak a balliberálisok Újbudán
László Imre újbudai polgármester négy helyettessel dolgozik majd, mindegyik alpolgármestere a törvényben adható maximális fizetést kapja majd
Fotó: MH

Az ellenzéki többségű újbudai képviselő-testület szerdán elfogadta László Imre előterjesztéseit. Ezek alapján négy helyettese lesz a DK-s politikusnak: a szintén DK-s Bakai Zita, a momentumos Orosz Anna, az MSZP-s Hintsch György, valamint a párbeszédes Barabás Richárd.

Ez már önmagában is komoly plusz kiadást jelent a kerületnek, hiszen az előző polgármester, a fideszes Hoffmann Tamás munkáját mindössze két alpolgármester segítette.

Emellett azonban egy másik javaslatát is megszavazták az ülésen László Imrének, mely szerint helyettesei a törvényi keretek között kiosztható legnagyobb fizetést kapják – írja cikkében az Origo.

A portál összeállításából kiderül, hogy november elsejétől Orosz 979 100 forintot (költségtérítés: 146 900 forint); Bakai-Nagy, Barabás és Hintsch pedig 928 100 forintot (költségtérítés: 139 200 forint) vihet haza.

Az alpolgármesterek mellett a tanácsnokok és a bizottságok száma is nő. Felállították például a környezet- és klímavédelmi bizottságot, melynek vezetője az LMP-s Kreitler-Sas Máté lett.

Érdekes, hogy a Momentum, amely Pesterzsébeten nem nézte jó szemmel az új vezetés költekezését, és kilépett az ellenzéki szövetségből a DK és az MSZP hatalomgyakorlási módszerei miatt, Újbudán már nem emelt szót a pénzszórás ellen, talán azért, mert ezúttal egyik tagjuk is a kedvezményezettek közt van.

Kapcsolódó írásaink