Belföld

Egy hét se kellett, hogy szétessen az ellenzéki koalíció a XVI. kerületben

Október 24-én még arról tájékoztatták a polgármestert, hogy hat fővel megalakul a frakciójuk, de az október 30-i képviselő-testületi ülésen Mizsei László LMP-s képviselő máris kilépett a frakcióból.

Az is látható volt, hogy bár hatpárti koalícióban indultak az önkormányzati választáson, a bizottsági helyeknél az ellenzék nem osztott lapot se a Jobbiknak se a Párbeszédnek, így ennek a két pártnak a jövőben semmilyen képviselete nem lesz az önkormányzatban.
Leszögezhetjük, hogy az eredeti hatpárti koalíció három pártra zsugorodott a választási szövetség felbomlása után. Maradt az MSZP, a DK és a Momentum. Ebből is látszik, hogy itt, a XVI. kerületben, és valószínűleg máshol is az országban, megtévesztették a választókat, és nem valódi, hanem csak látszatösszefogásról volt szó - írta Fidesz XVI. kerületi szervezete sajtóközleményben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom