Belföld

Együttműködik az MMA és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület

 Együttműködési megállapodást írt alá kedden a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Magyar Művészeti Akadémia.

Együttműködik az MMA és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület
Megszületett a megállapodás a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és az MMA között
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A hosszú távú megállapodást Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Vízkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke írta alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodaházában. A dokumentumot Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára is megerősítette aláírásával - áll az MMA keddi közleményében.

Az együttműködés célja, hogy a felek kölcsönösen segítsék egymás kulturális, ismeretterjesztő, közösségteremtő, nemzeti értékeink feltárását, megismerését és megőrzését szolgáló tevékenységét.

A két szervezet megállapodott, hogy tájékoztatják egymást saját szervezésben megvalósuló programjaikról, kiadványaikban publikálási, szakmai-tudományos programjaikon részvételi lehetőséget biztosítanak egymásnak. Közös jótékonysági eseményeket tartanak az együttesen meghatározott célok, társadalmi csoportok, határon belüli és kívüli szervezetek, közösségek javára.

Az együttműködés gyakorlati megvalósulásáról a két szervezet által delegált tisztségviselőkből felállított munkabizottság gondoskodik, a tapasztalatokat éves szinten közösen áttekintik.

A Magyar Művészeti Akadémia korábban már számos állami és civil szervezettel kötött hasonló megállapodást, köztük van az MTVA, a Filmalap, a NOE, a TIT, a HTOE, a Magyar Bor Akadémia és az Országos Bírósági Hivatal.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom