Belföld

Borkai Zsolt kilép a Fideszből

Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, a párt győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere. A botrányba keveredett politikus keddi, a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.

Borkai Zsolt kilép a Fideszből
Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Borkai Zsolt elmondta, hogy azért döntött a kilépés mellett, mert úgy véli, nem kell, hogy morális hátrányt okozzon a Fidesznek. Erről a kormánypárt vezetésével hétfőn egyeztetett - tette hozzá.

Hangsúlyozta: azért nem mond le a polgármesteri posztról, mert a győriek vasárnap úgy döntöttek, hogy folytassa korábbi polgármesteri tevékenységét. „Ilyen legitimáció mellett nem tehetem meg, hogy visszalépjek és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát ne vegyem figyelembe” - mondta a városháza aulájának lépcsősora előtt állva Borkai Zsolt.

Borkai Zsolt háláját is kifejezte a győrieknek és a családjának. Úgy fogalmazott, „vasárnap a győriek úgy döntöttek, hogy botlásom ellenére velem együtt szeretnék építeni a várost”.

Kijelentette, a következő öt évben arra fog törekedni, hogy eredményesen és sikeresen vezesse a várost.
A sajtótájékoztatón nem lehetett kérdéseket feltenni.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy - magát az ördög ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Objektum doboz

Ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, Borkait hétfőn konzultációkra hívták Budapestre, a Fidesz székházába, ahol a külföldön tartózkodó kormányfő kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor pártalelnök egyeztetett vele. Ugyanis a Fidesz vezetőségében többen is úgy ítélték meg, hogy a Borkai-történet morálisan vállalhatatlan, ráadásul a körülötte kialakult botrány összezárta az ellenzéket is a választásokon.

Kapcsolódó írásaink

A Fidesz-KDNP maradt a legnagyobb erő

ĀA tavaszi EP-választások eredményeihez képest a kormánypártok növelni is tudták szavazóik számát, míg az ellenzéknél ez csökkent - Nem tudni, milyen szerepe volt a voksolás során a Borkai-faktornak