Belföld

Karácsony szövetségese is milliókat tett zsebre

Újabb részletek kerültek napvilágra a kispesti korrupciós botrányban. A felvételeken Lakner Csaba szocialista önkormányzati képviselő azon méltatlankodik, hogy egy önkormányzati mutyi után Gajda Péter polgármesternek csak 3 milliót kellett visszaosztania, míg a vagyonkezelő vezetőjének 12 milliót. Gajda azzal vigasztalta, hogy ő nem olyan mohó, mint beosztottja.

Karácsony szövetségese is milliókat tett zsebre
Gajda Péter kispesti polgármester
Fotó: mszp.hu

A Hír TV birtokába jutott hangfelvételen Lackner Csaba önkormányzati képviselő arról beszél, hogy egy üzlet után mennyit osztottak vissza Kránitz Krisztiánnak, a kerületi vagyonkezelő vezetőjének, és Gajda Péter polgármesternek.

Gajda Péter kispesti ellenzéki polgármester szervezetének negyedik pillére Somogyi László, akinek felesége szintén MSZP-s önkormányzati képviselő. Somogyi építőipari cégei sorra nyerték a milliós közbeszerzéseket Kispesten. Lackner állítása szerint Somogyi egy alkalommal nem akart visszaosztani Kránitznak, de aztán meggondolta magát, mert félt, hogy cégei többet nem kapnak megrendelést az önkormányzattól.

Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő
Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő
Fotó: HírTV

Lackner az eset után panaszkodni ment a polgármesterhez: nem értette, hogy miért kell Kránitznak többet visszaosztania, mint a polgármesternek.

„Mr. 40 százalék" - mohósága miatt ez volt Kránitz Krisztián beceneve – legalábbis a hangfelvételen beszélgetők szerint. Még régi mentora, Kispest országgyűlési képviselője, az MSZP-s Burány Sándor is elengedte a kezét.

Kránitz Krisztiánt végül emiatt a kispesti MSZP ki is szavazta, vagyis a közelgő választásra már nem indították el önkormányzati képviselőjelöltként.

Mint korábban megírtuk, Lackner Csaba a Facebookon próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Ez egy képfelvétel és egy hozzá bejátszott hangfelvétel, ami fércmunka. Nem tükrözi a valóságot és a beszélgetés során a számba adnak olyan állításokat, amelyeket sohasem mondtam - állította.

Vasárnap délutánra azonban a kínos magyarázkodást eltüntette az oldaláról.

Karácsony szerint ez az egész teljesen rendben van, mivel Gajda Péter nem ismerte fel Lacknert a felvételen, így nem ítéli el, ami történt és szerinte vizsgálatot sem indokolt indítani az ügyben - mondta a Hír Tv-nek.

Objektum doboz

Lackner Csaba önkormányzati képviselő drogos botrányáról és az eddig kiszivárgott felvételekről itt tudhat meg többet!

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője az Origónak mondta el, hogy mit gondol Karácsony jelöltjeinek botrányos ügyéről.

Az önkormányzati kampány ideje alatt nem ez volt az első hangfelvétel, amely napvilágot látott és rossz fényt vetett a szocialistákra. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltről került elő egy titokban készített hangfelvétel, amelyen a zuglói szocialistákkal kapcsolatban hangzanak el súlyos állítások. Ezekre sincs még megfelelő magyarázat, de máris itt az újabb botrány, ezúttal Kispesten, amelynél a hangfelvételen kívül képi bizonyítékok is vannak. A felvételek alapján akár hivatalból is indulhat nyomozás a büntetőjogi felelősség megállapítására, a magyar törvények ugyanis a kábítószer-fogyasztást és -birtoklást is büntetik. A szóban forgó botrányban érintett kispesti szocialista jelöltek is élvezik Karácsony támogatását, ami ismételten a politikus alkalmatlanságára szolgál bizonyítékul: ha tudott az ügyekről, akkor azért, ha pedig nem tudott róla, látszik, hogy bárkit a nyakába tudnak varrni - jelentette ki az elemző.

Lackner és társasága a 90-es évek szocialista és szabaddemokrata politikáját és politikusait idézi: akik gengsztermódszerekkel dolgoztak - hangsúlyozta a portálnak Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. Elmondta, abból is látszik Karácsony alkalmatlansága, hogy ilyen alakok hátán kíván felmászni és rajtuk keresztül pozícióhoz jutni, cserébe pedig számos gazemberség felett szemet huny. Arra viszont képtelen, hogy kordában tartsa ezeket az embereket. A szakértő felidézte, hogy akkor, amikor Szombathely fideszes alpolgármesteréről kerültek elő hasonló képek, akkor a szocialisták ezerrel verték az asztalt, hogy az alpolgármesternek azonnal le kell mondania.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony jelöltjei egy drogpartin dicsekszenek a lopásaikkal

ĀLackner Csaba szocialista képviselő arról beszél, hogy aki évente nem keres meg százmilliót, az hülye - Facebookon próbál magyarázkodni vállalhatatlan kijelentései után - Karácsony nem ítéli el drogos jelöltjét + VIDEÓ + TOVÁBBI RÉSZLETEK