Belföld

Karácsony jelöltjei egy drogpartin dicsekszenek a lopásaikkal

Közpénzek ellopásáról, visszaosztásáról és az abból vásárolt külföldi luxusvillákról beszélgetnek kábítószergyanús fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták. A Hír TV Informátor című műsorához került felvételeken az MSZP-s Gajda Péter kispesti polgármester emberei több órán keresztül beszélnek az ügyletekről.  

Karácsony jelöltjei egy drogpartin dicsekszenek a lopásaikkal
Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő
Fotó: HírTV

A beszélgetésen Gajda Péter emberei azzal dicsekednek, hogyan gazdagodtak meg a közpénzekből. Mindeközben pedig Lackner Csaba szocialista képviselő, a polgármester bizalmasa egy zacskó fehér porral látható, amit megszárít, majd gondosan szét is válogat.

A tudósítás szerint idén nyáron készült a hangfelvétel.

Objektum doboz

A Magyar Nemzet a következő napokban újabb részleteket hoz nyilvánosságra. Az anyagokon a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélnek szocialista politikusok.

Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában azt mondják, ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. Az is igaz, aki jól csinálja, nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, külső vállalkozóktól jön vissza. Ahol a pénz feletti osztásról döntenek, ott a hatalom, ott a pénz, ott az erő. Ez az egész párbaj. Nem lehet másképp csinálni – fogalmazott Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő a videó- és hangfelvételek egyikén.

A politikus, aki a hanganyagok főszereplője, képviselői állása mellett a XIX. kerületi önkormányzat várospolitikai, városüzemeltetési bizottságának elnöke, a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke, Gajda Péter polgármester bizalmasa, barátja, akivel közösen járnak síelni és heti rendszerességgel focizni is. A felvételeken a legtöbb meghatározó információ az ő szájából hangzik el.

Gajda Péter kispesti polgármester
Gajda Péter kispesti polgármester
Fotó: mszp.hu

A felvételeken a városvezető bizalmi embere és Lackner baráti köre fedi fel legbensőbb „üzleti„ titkait, egyes anyagokon a beszélgetés közben „kólának” nevezett fehér port rendeznek „utcákba„ egy bankkártya segítségével és alkoholt fogyasztanak.

A rögzített hanganyagokon több különálló beszélgetés hallható változatos helyszíneken, így sörözőkben, éttermekben, lakásokban és még horgászat közben is folytak a párbeszédek az „üzletről” és a politikáról, ami Gajda Péter bizalmasa szerint egy és ugyanaz.

A felvételeket idén július és augusztus között készítette valaki, aki rendszeresen részt vett a kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő görbe estéin, és bizalmi viszonyban voltak. A videókat vélhetően okosórával rögzítették, a hangokat pedig szintén ilyen eszközzel, valamint telefonnal vették fel. Az anyagok minősége arra utal, hogy nem titkosszolgálati akció során készültek a felvételek, azt valószínűleg egy – akár csak igazságérzetében – sértett fél készítette, akinek motivációi ismeretlenek.

A lap megkereste az érintetteket, akik közül mindeddig Gajda Péter polgármestert érték el. A kispesti szocialista politikus kérdésükre annyit mondott: – A felvétel alapján, amit ott láttam vagy hát nem láttam, mert elég rossz minőségű, nem ismertem fel se képpel, se hanggal Lackner Csabát.

Lacknert, aki meglepődve jelentette ki, hogy most hallott először a felvételről. Az Indexnek sikerült elérnie Lacknert, aki azt mondta, nem emlékszik arra, hogy bármikor ilyeneket mondott és arra sem, hogy kokainozott volna.

Dódity Gabriella, Kispest fideszes polgármesterjelöltje a Facebookon azt írta: „Megdöbbentő állítások kerültek napvilágra a kispesti baloldalról. Felháborító, ahogyan saját elmondásuk szerint a közpénzekkel bánnak!

Azonnal magyarázatot követelünk; mondják meg, mennyivel károsították meg a kispestieket!„ A jelölt reagált Gajda Péter polgármester szavaira is. – Aki ismeri Lackner Csabát, az tudja, hogy ő van a képen és hangfelvételen is – mondta Dódity.

Kínos magyarázkodással állt elő Lackner

Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő, Karácsony Gergely szövetségese a Facebookon próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Ez egy ”képfelvétel és egy hozzá bejátszott hangfelvétel„, ami ”fércmunka„. Meg: ”nem tükrözi a valóságot és a beszélgetés során a számba adnak olyan állításokat, amelyeket sohasem mondtam„. Meg persze a Fidesz. Így kezdi védekezését az alkalmatlan főpolgármester-jelölt embere.

Az mindenesetre megnyugtató, hogy a százmilliós lopásokkal dicsekvő, a drogpartin főleg a közpénzek eltüntetéséről elmélkedő Karácsony-jelölt a Facebookon kijelenti: a korrupció minden formáját elítéli. 

”A felvétel kapcsán a tekintetben állok a hatóságok segítségére, ha egyáltalán bármilyen valós ügy lenne„ - teszi hozzá, mintha ilyenkor a hatóságok segítségért mennének a hasonló alakokhoz, nem pedig annál komolyabb szándékok miatt...

Egy hosszú bekezdésben végül kifejezi abbéli reményét, hogy nem azt hiszik el az emberek, amit hallottak és láttak a Hír TV bizonyító erejű, megdöbbentően leleplező felvételein, hanem neki hisznek. Azt természetesen ő sem tudja, miért kéne neki hinni.

Gúnyolódnak meg persze felháborodnak Lackner Csaba nevetséges magyarázkodásán a facebook-kommentelők is. Az ismerősei sem hitték el magyarázkodását, és sokan hangot adtak nemtetszésüknek, de sokan csak kinevették Lacknert. ”Küldeném a kokkódzsánbó című számot„ - írta egyikük, ”Tolvaj alvilági suttyó vagy„ és ”Egy kép felér ezer szóval!
Legyél férfi, legyen gerinced vállalni, kutya vagy te is,mint a többi!„ - jelentette ki másikuk.

Karácsonynem ítéli el jelöltjét

Karácsony Gergely azt mondta a Hír TV-nek, hogy mivel Gajda Péter nem ismerte fel Lackner Csabát (ennyire nem fogalmazott mindig egyértelműen Gajda Péter, hiszen pontosan tudja, hogy Lackner látszik és beszél a botrányos felvételen), ő aztán végképp nem ismeri fel. Így nem ítéli el, ami történt és vizsgálatot sem kell szerinte indítani.

Egyébként Gyurcsány pártja, a DK sem ítélte el Karácsony jelöltjének, saját szövetségesüknek a botrányos tetteit, mondatait. 

Kapcsolódó írásaink