Belföld

Ellenzéki képviselőkkel találkozott, minden kérdésükre választ adott az MTVA vezérigazgatója

Ellenzéki képviselőkkel találkozott a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és minden kérdésükre választ adott - közölte a szervezet hétfőn.

Előzetes bejelentkezés után hétfőn, munkaidőben ismét fogadta az ellenzéki képviselőket Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, és a csaknem egyórás megbeszélésen minden, az MTVA feladatkörébe tartozó kérdést megválaszolt, megadva ezáltal a képviselők munkájához szükséges felvilágosítást - olvasható a közleményben.

Az ellenzéki képviselők nagyrészt a műsorok tartalmára vonatkozó kérdéseket tettek fel, amelyekre válaszul a vezérigazgató sokadik alkalommal felhívta a képviselők figyelmét, hogy tartalmi kérdésekben a Duna Médiaszolgáltató Zrt. (DMSZ) illetékes választ adni - írták.

„Az ellenzéki képviselők kiegyensúlyozottságra vonatkozó kijelentéseivel kapcsolatban a közmédia hangsúlyozza, hogy a tartalmi kérdésekben felelős DMSZ Zrt. ellenőrző szerve ráadásul az a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma, amelynek három kormánypárti és három ellenzéki delegáltja van” - közölték.

Az MTVA reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy „a hétfői találkozóval ez a tavaly év vége óta tartó politikai cirkusz végre lezárulhat” - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Ellenzéki provokáció az MTVA-nál

ĀGyurcsányista politikusok „erőszakosan, fenyegetőzve, a dolgozókban félelmet keltve próbáltak a közmédia székházába bejutni” – írta közleményében a médiaalap