Belföld

Beismerték: A Párbeszéd elnökségi ülésén készült a Karácsony-felvétel

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke sajtótájékoztatón beszélt ma arról, hogy elemezték a felvételt, és arra jutottak, hogy a Karácsony Gergely igazi arcát leleplező, a napokban előkerült összevágott hangfelvétel a Képviselői Irodaházban készült, a PM elnökségi ülésén. Tehát valakik felvették a Karácsony pártjának ülésén elhangzottakat, így került ki az alkalmatlan zuglói polgármester őszödi beszéde.

Beismerték: A Párbeszéd elnökségi ülésén készült a Karácsony-felvétel
A zuglói polgármester kerületét ellepi a szemét
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ez már persze a sokadik verzió. Karácsony Gergelyék összevissza beszélnek. Először Karácsony azt mondta, fogalma sincs, mikor és kikkel beszélt. Később már azt mondta, hogy ez egy baráti beszélgetés volt. Majd az ATV-ben egészen apró részletek is eszébe jutottak: a felvételen szidta Tüttő Katát, zavaros ügyeiről beszélt, de már Karácsony emlékezni vélt arra, hogy a beszélgetésen dicsérte is - rja az Origo. És most itt a legújabb verzió: a Párbeszéd vezető politikusai beszélnek és szidják szövetségeseiket, az MSZP és a Gyurcsány-párt vezetőit.

Tehát: az újabb Párbeszéd-verzió szerint Szabó Tímea ezzel elismerte, hogy az ellenzéki párt elnökségi ülésén beszéltek minősíthetetlen hangnemben az elvileg szövetséges szocialistákról és a DK-ról.

Mint megírtuk  leleplező hanganyag került csütörtökön nyilvánosságra, amelyen Karácsony Gergely nyíltan beszél a zuglói MSZP lopásairól, kritizálja ellenzéki szövetségeseit, és a családját ért fenyegetésekre is utal.

A polgármesternek is alkalmatlan Karácsony Gergely kezdésként arról beszélt, hogy „az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben (a gyurcsányista) Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást”. Majd az első kérdésre adott válaszában olyan mértékben rajzolódott ki Karácsony alkalmatlansága, kiszolgáltatottsága, mint talán még soha. 

Kapcsolódó írásaink

Kiszivárgott Karácsony őszödi beszéde

ĀAz ellenzéki jelölt arról beszélt, hogy az MSZP-sek szétlophatják Zuglót, és őt elássák, ha oda visszatér - Utána egy sajtótájékoztatón próbált magyarázkodni - MH-VIDEÓ