Belföld

A Fidesz visszautasítja a józsefvárosi polgármesterről megjelent valótlan állításokat

Visszautasítjuk a Józsefváros polgármesteréről megjelent hangulatkeltő álhíreket és hamis sugalmazásokat! - írja csütörtök délután kiadott közleményében a Fidesz VIII. kerületi szervezete.

A Fidesz visszautasítja a józsefvárosi polgármesterről megjelent valótlan állításokat
A Fidesz szerint Pikó András valótlanságokat terjeszt Sára Botondról
Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

A közlemény szerint az egyik józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt az elmúlt napokban adatkezelési botrányba keveredett, melynek kapcsán - a baloldali belharcokon túl - vitája támadt a hatóságokkal. Az érintett a kampány kezdete óta már rengeteg valótlanságot állított Józsefváros polgármesteréről, a kerületi ügyeiről, de ezúttal még messzebbre ment: hamis módon, minden erejével igyekszik belekeverni saját csapatának büntetőügyébe Sára Botondot

Pikó András józsefvárosi ellenzéki jelölt kampánystábjánál szerdán este tartott házkutatást az ellenzék törvénytelen adatgyűjtési ügye miatt. A történtek kapcsán Pikó András mai Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: "Sára Botond Kocsis Máté háta mögé bújva rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást."

Pikó a posztjában ezen kívül több kormánypárti politikust - név szerint Kubatov Gábort és Kocsis Mátét - is korrupcióval vádol, teszi mindezt bizonyítékok nélkül. " Kubatov Gábor és Kocsis Máté fideszes csókosokat és cégeiket tömik ki a józsefvárosiak pénzével" - írta az ellenzéki jelölt.

A Fidesz helyi szervezete ismételte felszólítja Pikó Andrást, hagyjon fel a valótlanságok terjesztésével, a polgármester folyamatos rágalmazása helyett inkább adjon magyarázatot a kerületieknek az elmúlt napokban kirobbant adatkezelési botrányra!

"Magyarországon a törvényeket mindenkinek be kell tartani, ezért ne próbáljon magából mártírt csinálni, inkább vállalja a politikai felelősséget a kialakult helyzetért!" - teszi hozzá a nagyobbik kormánypárt VIII. kerületi szervezete.

Akármennyire igyekeznek egyes médiafelületek terjeszteni a valótlanságokat, Sára Botond ahogy eddig sem, ezután sem kíván az ellenzék belharcaival, az ellenzék körüli botrányokkal foglalkozni, mert fontosabbnak tartja, hogy Józsefváros további fejlődéséért, biztonságáért és rendjéért dolgozzon. A jövőbeni valótlan híresztelésekért haladéktalanul jogi lépéseket teszünk - zárja közleményét a VIII. kerületi Fidesz.

Kapcsolódó írásaink