Belföld

Újabb fordulat az erzsébetvárosi ellenzéki törvénytelen adatgyűjtés ügyében

Egy olyan férfi másolta az ajánlásokat Szücs Balázs VII. kerületi párbeszédes képviselőjelöltnek, akinek munkaköréből adódóan kötelező tisztában lennie az adatvédelemi szabályokkal.

Újabb fordulat az erzsébetvárosi ellenzéki törvénytelen adatgyűjtés ügyében
Lugosi András, a Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa szerepel a képen bekarikázva
Fotó: Origo

Lugosi András, a Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa szerepel azon képen, amelyen az látható, amint egy ősz szakállú, ellenzéki aktivista buzgón másol az egyik ajánlóívről a másikra valamit Erzsébetvárosban. Ez annak fényében különösen érdekes, hogy munkaköréből adódóan kötelező tisztában lennie az adatvédelemi szabályokkal, hiszen rendkívül szenzitív iratok felett diszponál. Ez az apró mozzanat is azt sejteti, hogy az ellenzék tudatosan, jogszabályellenes módszerekkel próbált meg operálni az ajánlásgyűjtés során - írja az Origo.

Így még inkább hiteltelennek tűnik Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt tegnapi magyarázata, aki szerint kampánygárdájának tagjai csupán ellenőrizték az ajánlóíveket. „Azt vizsgálták, hogy a gyűjtést végző személy neve, adatai rajta legyenek az íven, ahogyan azt az előírások megkövetelik” - tette hozzá Karácsony Gergely párttársa. Ez már elsőre sem igazán állta meg a helyét, hiszen az ajánlásgyűjtők adatait az ajánlóív legaljára kell írni, a képen pedig az látszik, hogy a középkorú aktivista tolla az ajánló lakcímét tartalmazó rovat felett volt.

Lugosi közösségi oldalát megnyitva az látszik, hogy nagy rajongója a Soros-egyetemnek, a Ligetvédőknek és lelkes tagja a Niedermüller Péter, DK-s, helyi polgármesterjelöltet teljes erőbedobással támogató „ÚJ7 - Új Erzsébetvárosért Demokrata Kör - Kulturális Egyesületnek”.

Kapcsolódó írásaink