Belföld

Fidesz: Gyurcsányék megint nemzeti függetlenségünk feladásáért lobbiznak

Gyurcsányné már nem is titkolja, hogy a magyar függetlenség feladásáért lobbizik Brüsszelben - így reagált a Fidesz a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselőjének hétfői kijelentésére.

Fidesz: Gyurcsányék megint nemzeti függetlenségünk feladásáért lobbiznak
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A DK hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott egy újságírói kérdés, amely azt firtatta: Dobrev Klára továbbta is fenntartja-e azt az álláspontját, hogy Brüsszel ne térítse meg a határvédelmi költségeket Magyarországnak. A kérdésre Barkóczi Balázs, a DK szóvivője a következőket válaszolta: 270 milliárd forintból, méterenként másfél millióért sikerült egy „düledező drótkerítést” felhúzni, amit most a magyar és az európai uniós adófizető polgárokkal akarnak kifizettetni. „Nem fogjuk ezt hagyni” - jelentette ki a DK szóvivője.

Gyurcsányné a magyar függetlenség feladásáért lobbizik Brüsszelben és ezt már nem is titkolja - így reagált az állításra a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt szerint Gyurcsányék kormányzásuk alatt is ezt tették, akkor teljesen feladták Magyarország gazdasági szuverenitását, most pedig nem csak a bevándorláspolitikában, hanem a fejlesztéspolitikában is átadnák az irányítást Brüsszelnek. „Képesek lennének feláldozni a Magyarországot megillető pénzeket és brüsszeli bürokratákra akarják bízni, hogy a magyar falvak és városok kapjanak-e pénzt” - zárul a Fidesz közleménye.