Belföld

A DK nem válaszol érdemben Gyurcsányné korrupt asszisztensének ügyében

Nem válaszolt a Demokratikus Koalíció szóvivője a Hír TV-nek arra a kérdésre, milyen jogi lépéseket tettek Gyurcsányné korrupt, brüsszeli asszisztensének ügyével kapcsolatban.

A DK nem válaszol érdemben Gyurcsányné korrupt asszisztensének ügyében
Gyurcsányné Dobrev Klára
Fotó: AFP/Isza Ferenc

Barkóczi Balázs ugyanakkor azt nem cáfolta, hogy Gyurcsányné Dobrev Klára volt beosztottja kitöltötte a hivatali idejét. Korábban azt írta a V4NA nemzetközi hírügynökség, hogy a korrupcióba belebukott egykori tanácsadónak szüksége volt még néhány hét uniós munkaviszonyra a maximális nyugdíjhoz.

A hírcsatorna valamiféle magyarázatot akart kapni a José Alberto Alves Pereira körüli botrányos történésekre, ennek érdekében több kérdést is feltettek a politikusnak: 

  1. Milyen jogi lépések történtek az ügyben a DK részéről?
  2. Milyen munkát látott el hatvan nap alatt José Alberto Alves Pereira a DK brüsszeli küldöttségénél? 
  3. Miért nem vizsgálták ki a volt asszisztens ügyét, vagy ennyiben merültek ki a „szükséges jogi lépések”?
  4. Biztos érti a problémámat, vagy a kérdésemet: kitöltötte a hivatali idejét, ezt a hatvan napot, ez szeptember 2-án járt le. A Demokratikus Koalíció pedig ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja az ügyet, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.
  5. Ezek szerint akkor nem töltötte ki hivatali idejét az illető?
  6. Mik voltak ezek a szükséges jogi lépések?

Csakhogy Barkóczi gondosan kerülte az érdemi válaszadást, olyan félmondatokkal reagált, minthogy „a Demokratikus Koalíció megszüntette az illető úriember szerződést,” „az illető úriember már nem dolgozik a Demokratikus Koalíciónál”, „a Demokratikus Koalíciónak nincs ilyen nevű munkatársa”, „a Demokratikus Koalíció megtette a szükséges jogi lépéseket”. A DK-s szóvivő kommunikációs eszköztára ennyiben ki is merült, pedig bőven lett volna mit megmagyaráznia.

Mint korábban mi is megírtuk, Gyurcsány Ferenc felesége két akkreditált asszisztense egyikének nem magyar szakembert választott, hanem egy portugál férfit, Jose Alberto Alves Pereirát. A férfi portugál Szocialista Párt (PS) európai parlamenti küldöttségének - konkrétan a delegációvezetőnek - volt tanácsadója az előző EP-ciklusban, és nyomoz ellene a portugál rendőrség. További részleteket itt olvashat a botrányról!

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom