Belföld

További egyszerűsítések és bővítések a babaváró támogatásnál

Fontos új információk jelentek meg a július elsejétől igényelhető babaváró támogatással kapcsolatban.

További egyszerűsítések és bővítések a babaváró támogatásnál
A júliusban született babák után is igényelhető a támogatás
Fotó: MH

Az egyik bővítés, hogy a már tartozásukat visszafizetett KHR-esek is igényelhetik a kölcsönt - tájékoztatott a csalad.hu.

Emellett a júliusban született babákra is gondoltak, így ők sem maradnak ki a támogatásból. Az ő szüleik a kölcsönkérelmüket a gyermek születése után, de legkésőbb július végéig beadhatják. A támogatást nem a szerződéskötés, hanem a kölcsönkérelem benyújtása után született gyermekekhez kapcsolják.

A Magyar Közlönyben megjelent pontosítások alapján már az is pontosan kiszámítható, hogy mennyi saját megtakarításra van szükség egy lakás megvásárlásához, ha babavárót is igénybe veszünk. Lakásvásárlásnál a babaváró hitel 75%-a számít önerőnek.

Egy 45 millió forintos lakásvásárlás minimális önerő szükséglete babaváró hitellel és anélkül
Egy 45 millió forintos lakásvásárlás minimális önerő szükséglete babaváró hitellel és anélkül
Forrás: Bankmonitor

Mint ismert, a babaváró támogatást július 1-jétől 2022. december 31-éig lehet igényelni a bankfiókokban. Azok a házaspárok lehetnek jogosultak a legfeljebb 10 millió forintos kamatmentes kölcsönre, amelyekben a feleség 18-40 év közötti, és a család egyik tagja rendelkezik legalább három év biztosítotti (akár hallgatói) jogviszonnyal. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom