Belföld

Kálmán Olga ringbe száll a főpolgármesterségért

Kálmán Olga a Demokratikus Koalíció támogatásával, de független jelöltjént indul a budapesti főpolgármesteri tisztségért: a tévés műsorvezető a DK-s Gyurcsányné Dobrev Klára biztatására vállalta a megmérettetést.

Kálmán Olga ringbe száll a főpolgármesterségért
Dobrev Klára vette rá az indulásra a műsorvezetőt
Fotó: Internet

„Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani, aki megalkuvás nélkül és kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben” - mondta csütörtök rendkívüli sajtótájékoztatóján Gyurcsányné, a DK EP-listavezetője. Az Index tudósítása szerint, majd közölte, hogy Budapest élére pártja Kálmán Olga tévés műsorvezetőt javasolja.

Kálmán Olgáról Dobrev Klára elmondta: a műsorvezető „nem megosztja, hanem egyesíti a szavazókat, nem párttag, nem is volt pártnak tagja soha, biztató jövőt jelenthet, akire rászavaznának, Budapest levegője szabadabb lesz”.

Gyurcsányék szerint Kálmán Olga olyan főpolgármester-jelölt, aki „küzdeni fog, hogy szabadon sétálhassunk a városban, fel fog lépni mindenfajta mutyival szemben, vigyázni fog a budapestiek pénzére”.
Kálmán Olga tehát indulni fog a baloldali főpolgármesteri előválasztáson. Gyurcsányné azt mondta, hogy pártja ugyan támogatni fogja az előválasztás győztesét, de reméli, hogy Kálmán Olga lesz a nyertes.

Kálmán Olga a sajtótájékoztatón közölte: azért Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára mutatta be, mert a DK-s politikusnak nagy szerepe van abban, hogy a műsorvezető vállalta a jelöltséget. „Független jelölt vagyok a DK biztatására, Klára biztatására” - mondta, hozzátéve: számára a legfontosabb, hogy visszaadja Budapestet a budapestieknek, s bárkivel szívesen leül vitázni.

Dobrev közölte: a döntésről már értesítették az MSZP-Párbeszédet, amelyeknek főpolgármester-jelöltjét, Karácsony Gergelyt a DK korábban támogatta.
Kérdésre válaszolva Dobrev Klára hozzátette, ez a döntés az eddig meghozott kerületi megállapodásokat nem érinti.

Kálmán Olga saját szerepvállalását indokolva azt mondta, az EP-választás megmutatta, hogy a választók azt akarják, hogy minél több új szereplő tűnjön fel a magyar politikában. Hozzátette, ő és Dobrev Klára is azt szeretné, ha minél több nő vállalna szerepet a politikában.

Kijelentette azt is, hogy „minden budapesti jelöltje” szeretne lenni, mert bár a DK „biztatására” indul, de ha megnyeri az előválasztást, akkor ősszel az MSZP, a Momentum, valamint a Fidesz szavazóinak támogatására is számít. Prioritásnak azt nevezte, hogy Budapestet „visszaadja” a budapestieknek.

Azt is mondta, ha főpolgármesterként szemtől szemben tárgyal majd Orbán Viktor miniszterelnökkel, akkor nem csak bólogatni fog.

A programját firtató kérdésre azt felelte, hogy mindenkinek van programja, aki Budapesten él, mert a fővárosiak látják, hogy mivé vált a város, milyen az utak állapota, mi van az egészségügyben vagy az oktatásban. Hozzátette, van személyes programja, de az előválasztási aláírásgyűjtés során meg fogja hallgatni a budapesti polgárokat arról, hogy mi foglalkoztatja őket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom