Belföld

Szijjártó: A magyar kormánypárt sikere megerősíti a keresztény alapokra helyezett politikát

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten találkozott Nimatollah Hásim maronita főapáttal, akinek elmondta, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson korszakos sikert ért el a magyar kormányzó párt, ami „megerősítése a keresztény alapokra helyezett politikának”.

Szijjártó: A magyar kormánypárt sikere megerősíti a keresztény alapokra helyezett politikát
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) köszönti Abbot Nímtallah Hasemet, a libanoni maroniták vezetőjét a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren
Fotó: MTI/Burger Zsolt

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a találkozón Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy „ez a választási eredmény megerősít minket abban, hogy a jövőben is mindent megtegyünk azért, hogy a keresztény kultúra megerősítést kapjon Európában”. 

Kiemelte: a magyar kormány a jövőben is minden támogatást megad a világszerte nehéz helyzetbe került keresztény közösségeknek.

A libanoni delegáció köszönetét fejezte ki azért, hogy a magyar kormány 33 libanoni keresztény templom felújítását finanszírozza, ami „rendkívül fontos a keresztény közösség helyben maradása szempontjából”  - áll a közleményben.

A Fidesz-KDNP nyerte a vasárnapi EP-választást, a kormánypártok 13 mandátumot szereztek, míg az ellenzék összesen nyolc képviselőt küldhet majd Brüsszelbe.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom