Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely ne trükközzön a parkolási szerződésekkel

Karácsony Gergely ne bújjon a jegyzője mögé és ne trükközzön az előnytelen parkolási szerződésekkel, hanem mondja fel azokat - szólította fel Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője Zugló polgármesterét szerdai sajtótájékoztatóján.

Fidesz: Karácsony Gergely ne trükközzön a parkolási szerződésekkel
A szerződések felbontását látszólag Karácsony Gergely is támogatta szavazatával, de felháborító módon, most mégis a jegyzőjén keresztül akadályozza azt
Fotó: Facebook/Dr. Zsigmond Barna Pál

A kormánypárti politikus értékelése szerint folytatódik a zuglói parkolási botrány. Kifejtette: az önkormányzat jegyzője törvényességi észrevételt tett, így mégsem bontják fel a parkolási rendszer működtetésére vonatkozó szerződéseket. Hozzátette: a szerződésbontást azért kezdeményezték, mert minden egyes nap egymillió forint folyik el, és lassan eléri az egymilliárdot az okozott veszteség.

Zsigmond Barna Pál rámutatott: a szerződések felbontását látszólag Karácsony Gergely is támogatta szavazatával, de felháborító módon, most mégis a jegyzőjén keresztül akadályozza azt.

Karácsony Gergely ahelyett, hogy végre megoldaná az ügyet, hagyja tovább működni ezt az elképesztő pénzszivattyút - mondta a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője, aki alkalmatlannak nevezte az ellenzéki politikust a kerület vezetésére. 

Kitért arra is, beszédes, hogy a polgármester már a múlt héten a szerződések meghosszabbításáról tárgyalt zárt ajtók mögött.  

A Fidesz felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy „ne trükközzön, ne bújjon a jegyzője mögé, hanem szüntesse meg a szerződéseket”.

Arra is felszólítják polgármestert, hogy az emberei fizettessék vissza az eddigi veszteségeket, ne a zuglóiak állják az alkalmatlanságának az árát. 

Kérdésre arról, hogy egy zuglói óvodában a közelmúltban falat kellett bontani a patkányok miatt, azt mondta: érdekes, hogy ez az eset is pont Zuglóban történt, ahol Karácsony Gergely a polgármester. Ez is az alkalmatlanságát mutatja, hiszen az óvoda önkormányzati fenntartású intézmény. Felszólította Karácsony Gergelyt, hogy ne riogasson, és végre biztosítson zuglói költségvetési forrást az érintett óvoda felújítására, cseréljék ki a szennyvízhálózatot, amit két éve kérnek.

A zuglói polgármesteri hivatal reagálásában azt írta, az önkormányzati törvény szerint a jegyző és az aljegyző jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő. Ennek megfelelően a május 13-i rendkívüli ülésen szóban, majd írásban is jelezte a jegyző a képviselőknek, hogy jogszabálysértést észlelt. 

A hivatal közlése szerint amennyiben Zsigmond Barna Pálnak eltérő jogi álláspontja van az üggyel kapcsolatban, keresse meg az önkormányzatot.

Mint arról beszámoltunk hétfőn, Zugló önkormányzata azonnali hatállyal felmondta szerződést a helyi parkolást üzemeltető cégekkel. Bár a képviselő-testület elfogadta a javaslatot, a jegyző bejelentette: törvényességi észrevételt fog tenni a döntéssel kapcsolatban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom