Belföld

Fidesz: Ha Gyurcsányékon múlna, akkor a magyaroknak kevesebb pénz jutna

Ha Gyurcsányékon és Brüsszelen múlna, akkor a migránsoknak több, a magyaroknak kevesebb pénz jutna - reagált a Fidesz sajtóközleményben Dobrev Klára sajtótájékoztatójára.

Fidesz: Ha Gyurcsányékon múlna, akkor a magyaroknak kevesebb pénz jutna
Dobrev Klára szerint a magyar kormányfő és az amerikai elnök hétfői washingtoni találkozójának Magyarország vagy Európa szempontjából semmilyen következménye nem lesz
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidesz közleménye szerint „Gyurcsányné, mint az uniós források elosztásáért felelős egykori vezető személyesen is felelős azért, hogy a baloldali kormányok alatti korrupció és alkalmatlanság miatt a hazánknak járó támogatások harmadát veszni hagyták, ellopták és külföldre vitték”.

Ha Gyurcsányékon, Brüsszelen és a többi bevándorláspártin múlna, akkor a migránsoknak több, a tagállamoknak és a magyar embereknek jóval kevesebb pénz járna, mert ők minden erre irányuló javaslatot megszavaznak az Európai Parlamentben és azért lobbiznak, hogy pénzügyileg is megbüntessék a bevándorlást elutasító országokat - írta közleményében a Fidesz.

A kormánypárt szerint Magyarországnak nem olyan képviselőkre van szüksége, akik Brüsszelt képviselik Magyarországon, hanem olyanokra, akik a magyar embereket képviselik Brüsszelben - áll a közleményben.

Dobrev Klára, a DK európai parlamenti listájának vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján egy európai uniós testület létrehozását sürgette az EU-s források elosztására.

A képviselő a Medián 1200 fő megkérdezésén alapuló felmérésére hivatkozott, miszerint a teljes népesség 65 százaléka, ezen belül a Fidesz szavazóinak fele is egyetért azzal, hogy a korrupció visszaszorítása érdekében az Európai Uniótól kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem független európai intézmény ossza ki és felügyelje.
   
Dobrev Klárát kérdezték a magyar kormányfő és az amerikai elnök hétfői washingtoni találkozójáról; szerinte ennek Magyarország vagy Európa szempontjából semmilyen következménye nem lesz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom