Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely ne gátolja a szerződések felmondását

A Fidesz zuglói választókerületi elnöke arra szólította fel Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert, hogy ne gátolja a parkolási szerződések felmondását és állítsa le az átutalásokat.

Fidesz: Karácsony Gergely ne gátolja a szerződések felmondását
Zuglóban napi 1 millió forintos veszteséggel üzemel a parkolás
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ahogy arról beszámoltunk, fideszes javaslatra Zugló felmondta a parkolási szerződéseket. Jelen Tamás hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, bár a képviselő-testület elfogadta a szerződés felmondásáról szóló javaslatot, a jegyző bejelentette: törvényességi észrevételt fog tenni a döntéssel kapcsolatban. A fideszes politikus szerint ez azt jelzi, Karácsony Gergely gyáva, mert saját alkalmazottja háta mögé bújva próbálja „politikai arcélét” menteni, és igyekszik meggátolni a szerződés felbontását.

Jelen Tamás közölte, Zuglóban napi 1 millió forintos veszteséggel üzemel a parkolás és a Magyar Nemzet értesülései szerint a szerződés meghosszabbítása merült fel Karácsony Gergely és a parkolási társaság múlt héti egyeztetésén.

A fideszes politikus választ vár arra, igazak-e ezek a hírek. Felszólította a polgármestert, hogy legyen egyenes és ne a meghosszabbításról tárgyaljon, hanem mondja fel a szerződést, hajtsa végre a képviselő-testület döntéseit.

Értékelése szerint rend csak akkor lesz, ha végre lesz Zuglónak egy alkalmas polgármestere, Karácsony Gergely ténykedése ugyanis teljes csőd.

Arra reagálva, hogy az ülésen Karácsony Gergely javaslatára elfogadták azt a kezdeményezést, amelynek nyomán nemcsak a zuglói, de az összes kerület és a főváros parkolási ügyeit is vizsgálnák, Jelen Tamás azt mondta: ebből is látszik, hogy a polgármester mennyire nincs tisztában a tényekkel, a főváros ugyanis nem végez parkolási tevékenységet, csak szabályokat hoz. Emellett Karácsony Gergelynek sem joga, sem erkölcsi alapja nincs arra, hogy más kerületeket és a fővárost vizsgálja - hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom