Belföld

Fidesz: Ha Gyurcsányékon múlik, tényleg válság lenne az egészségügyben

Gyurcsányék álhíreket terjesztenek, miközben ha rajtuk múlott volna, akkor már tényleg rég válsághelyzet lenne az egészségügyben - reagált a Fidesz sajtóközleményben a Demokratikus Koalíció hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Fidesz: Ha Gyurcsányékon múlik, tényleg válság lenne az egészségügyben
A DK-s Molnár Csaba szerint az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a magyar egészségügyet
Fotó: Pesti Srácok

A Fidesz közleménye szerint Gyurcsányék kormánya alatt folyamatosan elvették a pénzt a kórházaktól és az összeomlás szélére sodorták a betegellátást.

"A Fidesz 2010 óta pótolja a Gyurcsányék által elvett pénzeket, stabilizálta a kórházak működését, építi, felújítja és fejleszti a kórházakat. Ha a DK-n és a többi bevándorláspártin múlik, akkor az egészségügy is tényleg válságba kerülne, mert az európai baloldal legalizálni akarja a bevándorlást, amelynek az is a része, hogy egészségügyi ellátást akarnak biztosítani migránsok millióinak" - áll a közleményben.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a hétvégén összeomlott a budapesti sürgősségi ellátás, négy kórházból háromban nem tudták fogadni a súlyos sérülteket.

A politikus szerint egy hivatalos, az egészségügy minőségét mérő rangsorban mára már Albánia és Macedónia is Magyarország előtt van.

Úgy vélte, egyre nehezebb szabadulni attól a gondolattól, hogy az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a magyar egészségügyet - fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom