Belföld

Herczegh Anita: A gyermek tengernyi öröm és kihívás

 gyermek világra jöttével a családban új időszámítás kezdődik: egy csodálatos korszak tengernyi, sohasem tapasztalt örömmel és kihívással, mindennél erősebb szeretetkapcsolatokkal - mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szombati rendezvényén az óbudai Hajógyári-szigeten.

Herczegh Anita: A gyermek tengernyi öröm és kihívás
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (középen, jobbra), Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke (középen, balra), Kutassy Jenő, a NOE elnök-helyettese (középen) és Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője (b, takarva) a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) babaváró rendezvényén a Hajógyári-szigeten, a Szekér csárdában
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az egyesület immár negyedik alkalommal szervezte meg babaváró rendezvényét, „Ha gyermek születik a világra, család is születik” mottóval.
Mint Herczegh Anita, az esemény díszvendége beszédében kiemelte, a babaköszöntő nap olyan örömteli együttlét, amelyben a kicsinyek és a nagyok egyetlen hatalmas közösséget alkotnak.
„Az újszülöttek nemcsak annak a családnak az életét gazdagítják, amelybe érkeznek, a nagyobb közösségre is áldásként hatnak. Egy gyermek képes mozgásba hozni a jó erőket, megmozgatni a szülőket, a barátokat, sőt a szomszédokat és az idegeneket is, akik boldogan és önzetlenül ajánlják fel segítségüket” - idézte a köztársasági elnök felesége Lisa Miller amerikai pszichológust.

Hozzáfűzte: a NOE babaköszöntő rendezvényével együtt mondanak igent az életre, a családra, az egymás iránti szeretetre.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke köszöntőjében arról szólt, hogy az új életeket, a jövőt köszöntik ezen a napon. Hozzátette: idén a tavalyinál is több, közel 440 gyerek született az egyesület családjainál.

„Létünk egyik legcsodálatosabb beteljesedése a belőlünk fakadó élet. A gyermek több mint vigasz, bátorítás. A gyermek áldás, lehetőség, hogy az életünkben felfedezett értékeket megmutassuk számukra, hogy tovább adjuk életünk kincseit, hogy lássuk őket kibontakozni” - mondta a MOE elnöke.

Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, az egyik első vidéki nagycsaládos egyesület megalapítója hangsúlyozta: az EU-ban is egyedülálló, amit a NOE csinál, tevékenységét méltán ismerték el Európa-díjjal. Kiemelte: gyerekeinknél nincs nagyobb érték, ezért annyit legyünk velük, amennyit csak lehet.

„Önök saját életükkel példát mutatnak másoknak, hogy gyerekekkel jó lenni” - mondta a nagycsaládosok előtt az EP-képviselő.
A NOE babaköszöntő rendezvényén emléklapokat adtak át. A családoknak ebéddel szolgáltak, a gyerekeknek koncertet, foglalkozásokat tartottak.