Belföld

A szocialisták kiálltak a Fidesz-szavazókat becsmérlő Bangóné mellett, újabb patkányozás is volt

„Patkánykormányzás zajlik Magyarországon" - jelentette ki Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő, EP-választási kampányfőnök hétfőn Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Az EP-képviselő és Tóth Bertalan MSZP-elnök is kiállt párttársuk, Bangóné Borbély Ildikó mellett, aki a napokban úgy válaszolt a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon.

A szocialisták kiálltak a Fidesz-szavazókat becsmérlő Bangóné mellett, újabb patkányozás is volt
Az MSZP szerint kiforgatták Bangóné szavait
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Videóban patkányozik az MSZP, helyesen írni még mindig nem tudnak

Az MSZP hivatalos Facebook-oldalán jelent meg egy videó, amelyhez állításuk szerint követőik hozzászólásait használták fel. Ebben a 12. másodperctől látható a következő mondat: „szükség van az írtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén”. Mint ismeretes, a Fidesz székháza a Lendvay utcában található, így ismét sikerült lepatkányozni a kormánypárt tagjait és szimpatizánsait az április 25-én közzétett videóban.  Ahogy látható, a szocialisták kampánystábjának továbbra sem erőssége a magyar nyelvtan: ezúttal az irtás szót nem tudták helyesen leírni.

Az MSZP patkányozós videója:

Objektum doboz

Tóth Bertalan a hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt: Bangóné Borbély Ildikó kiforgatott és félreértelmezett mondataiból a kormányzat hazugságkampányt indított az MSZP egész közössége ellen. Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy az ellopott közpénzből egy olyan gyűlöletkampányt építenek fel, amely semmi másról nem szól, mint hogy eltereljék a figyelmet a valós problémákról, az egészségügy helyzetéről, az uniós pénzek eltűntetéséről, arról, hogy ma már sajtószabadságról alig lehet beszélni - mondta az ellenzéki politikus, hangsúlyozva: „a közösségünket, a pártunkat ért támadással szemben fellépünk”, és ez a közösség megvédi minden tagját. Közölte, Bangóné Borbély Ildikó az MSZP tagja, a párt parlamenti frakciójának helyettes vezetője és az is marad. Hozzátette ugyanakkor: elutasítanak minden gyűlöletkeltő kampányt, vonatkozzon az bárkire.

Arra a kérdésre, hogy a pártelnök hogyan értelmezi Bangóné Borbély Ildikó azon mondatát, hogy sok patkány van Magyarországon, Tóth Bertalan azt mondta: semmiképpen nem a Fidesz szimpatizánsaira vonatkozó mondatról van szó. Az elhangzottakat teljes mértékben kiforgatja a kormány, és így épít rá gyűlöletkampányt - közölte. Egy másik kérdésre megjegyezte, képviselőtársa mondott egy mondatot, amit félremagyaráznak, ha azzal ő bárkit megbántott, akkor bocsánatot kér. Szóvá tette azt is, hogy Bayer Zsolt publicista őt is lepatkányozta, és nem kért tőle bocsánatot.

Ujhelyi István ugyanezen a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a fővárosi rágcsálóirtás elmaradása miatt a közbeszéd részévé vált a patkányhelyzet. Ebből a Fidesz összpolitikai kérdést csinált, amit „a rendszer ellen legtöbbet küzdő párt ellen” fordított - tette hozzá. Elmondta, „visszafordítják” a Fideszre az elmúlt napok hazug, patkányozós kampányát, majd kijelentette: „patkánykormányzás zajlik Magyarországon”. Kiemelte, nem a Fidesz támogatóiról beszél. Amit a Fidesz művelt Magyarországgal, az undorító és visszataszító, kártékony az, amit tesz a kormánypárt az országgal az európai uniós tagság kapcsán - érvelt.

Ujhelyi István szerint nem az MSZP hozta be a közéletbe a patkányt mint jelzőt. A gyűlöletkampány „a Fidesz egyik legfontosabb fegyvere”, de szerinte ezt a fegyvert a kormánypárt most nem okosan használja, mert mostantól minden választónak a Fidesz Facebook-hirdetését nézve az fog eszébe jutni: „ez egy patkánykormányzás patkánykampánya”. Megjegyezte azt is, a Fidesz egymillió forintot költött a Facebookon „a hazug kampányra”.

Ujhelyi István hétfőn délelőtt Facebookon is megvédte Bangónét, bejegyzésében hazugságkampány indításával vádolja a Fideszt, ahelyett, hogy párttársát szólítaná fel bocsánatkérésre:  „Az MSZP kampányfőnökeként nyilván bosszús voltam, hogy a lényegi kérdések elől azzal próbál menekülni a Fidesz, hogy Ildi interjújáról hazugságkampányt indítanak”

Kapcsolódó írásaink