Belföld

Lepatkányozta a Fidesz szavazóit Bangóné

Bangóné Borbély Ildikótól, az MSZP országgyűlési képviselőjétől azt kérdezték, hogy miért nő a Fidesz támogatottsága, mire Bangóné válasza egyszerűen az volt erre, hogy szerinte sok a patkány az országban.

Lepatkányozta a Fidesz szavazóit Bangóné
Bangóné körülbelül 3 millió magyar embert patkányozott le
Fotó: YouTube

A politikus az ATV Start vendége volt, a műsorban azt kérdezték tőle, miért lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, míg az MSZP-é folyamatosan csökken. Bangóné próbált mentegetőzni, szerinte nem így van, az utóbbi időben már növekedett a támogatóik száma. Ezután váltott a sértő témára: „ha már szókimondó vagyok, ... sok a pakány Magyarországon” - jelentette ki. Bangóné a legutóbbi felmérések eredménye alapján körülbelül 3 millió magyar embert patkányozott le.

A durva sértés az alábbi videóban 3:20-3:40 között hangzik el:

Objektum doboz

Az Index telefonon érte utol Bangónét, aki a következőképp magyarázta botrányos szavait:

„A Fidesz szavazóit én nem bántom, de ha Magyarországon az rendben van, hogy Budapestet elárasztják a patkányok, ha Magyarországon rendben van az, hogy kiforgathatják, a kormánymédia kiforgathatja minden ellenzéki politikusnak így a mondatát, úgy a mondatát, ha Magyarországon rendben van az, hogy az egészségügyet ilyen szinten rombolták le (...) vagy hogy teszik tönkre a gyerekeink jövőjét, akkor hadd legyen véleményem erről a kialakult helyzetről.”

A kérdésre, hogy ha ez mindenképp egy párhuzam volt, akkor kire vonatkozott a párhuzam, Bangóné azt mondta, nem a szavazókra, ő el is mondta, hogy hogyan alakították ki a függelmi viszonyokat. Ezután azt kérdezték, hogy a fideszes politikusokra gondolt-e, illetve azokra, akik segítik a kormány munkáját, amire azt mondta: mindenki arra gondol, amire akar, én nem fogok ilyet mondani. Hozzátette:  a szavazókra biztos, hogy nem gondolt, a politikusokra sem, „mindenki arra gondol, amire akar. Mindenki tegye magában el, hogy mi van Magyarországon.”

Bangóné a Facebookon kért bocsánatot

Miután egyre nagyobbra dagadt pénteken a botrány, amelyet Bangóné Borbély Ildikó szavai okoztak, a politikus a délutáni órákban a Facebookon kért bocsánatot azoktól, akiket megbántott:

Objektum doboz

Egyre többen mondatnák le Bangónét

A momentumos Havasi Gábor, az ellenzék közös budafoki polgármesterjelöltje úgy látja: a szocialista politikusnak le kell mondania. Erről posztolt a közösségi médiában:

Objektum doboz

„Itt az ideje, hogy Bangóné Borbély Ildikó elmenjen pihenni”

- írja a Mérce publicistája, majd így folytatja:  Mindig olyan kényelmetlen érzés, amikor az ember publicistaként valakit lemondásra szólít fel, mert hát mégis kit képvisel egy publicista? Milyen alapja van arra, hogy lemondásra szólítson fel bárkit? Esetünkben a józan észt, minden szempontból -vonta le a következtetést Jámbor András.

Nagyon nehéz ezt úgy érteni, hogy nem a Fidesz-szavazókat nevezi patkánynak az MSZP képviselője, nagyon ki kell facsarni a mondanivalót, hogy legalább azt mondhassuk, csak a kormánypárt tagjait és vezetőit patkányozza le Bangóné - olvasható a Mércén. „Én nem is így értem, szerintem az MSZP-s képviselő a kormánypárti szavazókról beszél, az ország közel harmadát patkányozta le.” 

Márpedig Bangónének nem ez az első olyan mozzanata, ami bizonyítja, hogy alkalmatlan képviselőnek -emelte ki a publicista Az MSZP-nek lépnie kell, Bangónénak távoznia kell.

Ez pedig egyszerűen nem érhet mást, mint lemondást.

Lánczi Tamás: Az ellenzék csak rosszul jöhet ki „a durvulási versenyből”

Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója szerint az ellenzéki pártok egymásra licitálnak durvaságban, de ebből csak rosszul jöhetnek ki, mert „az összellenzéki tortaszelet” folyamatosan egyre kisebb lesz, és kormányzóképességüknek a látszata is elvész.

Az igazgató úgy fogalmazott: Bangóné Borbély Ildikó nem az MSZP kevésbé ismert politikusa, hanem a párt „első vonalába tartozik”, ez pedig a morális problémák mellett felveti az alkalmatlanság kérdését is. Azért nem döbbent meg a politikus szavain - mondta -, mert az elmúlt időszakban ő és több ellenzéki képviselőtársa is használt már személyeskedő, durva, sőt, helyenként „primitív” hangnemet. Úgy vélekedett: az ellenzékben mintha verseny alakult volna ki, hogy ki tud durvábbat mondani, de ezzel „kocsmai szintre” jutnak el, például trágárságokat firkálnak fel középületekre, falakra.

Lánczi Tamás az ellenzéki erőviszonyokról azt mondta: a Jobbik támogatottsága az MSZP szintjére süllyedt, tíz százalék körüli. Ez a csökkenés lassan már két-három éve tart, de ebből az MSZP vagy a Demokratikus Koalíció nem profitál sokat. Hiszen - tette hozzá - egy párt célja a kormányra kerülés, és bár lehet, hogy most el tudnak venni egymástól 1-2 százalékot, a kormányzóképességük „morzsáit is feláldozzák”.

Kapcsolódó írásaink

Büntetést kaptak Kunhalmiék

ĀA Fidesz szerint a kormány tájékoztatási akciójára adott brüsszeli válasz megerősítette azon tervek és javaslatok létezését, amelyek fokoznák a bevándorlást Európába