Belföld

A Fidesz országos tájékoztató akciót indít Bangóné patkányos mondatáról

A Fidesz a párt közösségi oldalára feltöltött rövidfilmmel többlépcsős tájékoztató akciót indít és a magyar emberekhez fordul, mert úgy gondolják, hogy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő kijelentése után téved a képviselő, a pártja és az ellenzék is, ha azt hiszik, ilyen eset következmények nélkül maradhat.

A Fidesz országos tájékoztató akciót indít Bangóné patkányos mondatáról
Hidvéghi: Bangóné kijelentése felháborító, elfogadhatatlan és mélyen sértő
Fotó: Hegedüs Róbert

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a szocialista politikus egy pénteki televíziós interjúban patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit, ami szerinte „felháborító, elfogadhatatlan és mélyen sértő” magyar emberek milliói számára. Véleménye szerint Bangóné ezzel a kijelentésével átlépett egy olyan határt, amelyet nem lehet, mert nem szabad embereket megalázni akkor sem, ha politikai ellenfél szavazóiról van szó.

Közölte: mivel pénteki és szombati felszólításuk mind a képviselő, mind pártja vezetői részéről „süket fülekre talált”, csak „kínos és gyáva magyarázkodásba kezdtek”, ezért a Fidesz első lépésben a rövidfilmmel a jóérzésű magyar emberekhez fordul, akik úgy gondolják ilyen durva és sértő mondat nem maradhat következmények nélkül, és arra kérik őket, hogy emlékezzenek erre a május 26-án az európai parlamenti szavazás napján.

Objektum doboz

Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta: további lépések is lesznek, attól függően, miként folytatódik a történet, mert erről „az egészen elképesztő botrányról” tájékoztatni kell a választópolgárokat.

A Professzorok Batthyány Köre is reagált a politikus megnyilvánulására

„Vajon mire gondolt Bangóné, amikor a nyilvánosság előtt arról beszélt, hogy sok a patkány? Emberek egy csoportját patkánynak nevezni nem emberhez méltó megnyilvánulás. Mi arra gondolunk, hogy szavazatokat jó programmal, nem pedig alpári kijelentésekkel lehet szerezni” - áll a Professzorok Batthyány Köre által vasárnap este kiadott közleményben.

Kapcsolódó írásaink