Belföld

Kocsis Máté: Bangóné Borbély Ildikó távozzon önként a magyar közéletből!

A magyar közéletből való távozásra és parlamenti mandátuma visszaadására szólította fel a Fidesz frakcióvezetője Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőt.

Kocsis Máté: Bangóné Borbély Ildikó távozzon önként a magyar közéletből!
A magyar közélet nem teheti elfogadottá a választókkal szemben ezt a hangnemet - emelte ki Kocsis Máté
Fotó: Fidesz.hu

Kocsis Máté pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az MSZP-s politikus az ATV műsorában arra az újságírói kérdésre, hogy miért nő a kormánypártok támogatottsága, úgy válaszolt: „sok a patkány Magyarországon”.

Teljesen egyértelmű, ami elhangzott, ezt egyféleképpen lehet csak érteni, az ellenzéki politikus lepatkányozta a Fidesz szavazóit - mondta a frakcióvezető, aki hangsúlyozta: a kérdés és a válasz is a választópolgárokra irányult, semmilyen félremagyarázás nem elfogadható.
Bangóné Borbély Ildikó „átlépte a vörös vonalat”, túlment minden határon - közölte, hozzátéve: egészen példátlan, hogy egy politikus ilyen durván sértegesse a választókat.

Kocsis Máté kijelentette: ha Bangóné Borbély Ildikó önszántából nem távozik a magyar parlamentből, akkor az MSZP illetékes testületeinek a kötelessége, hogy visszahívják őt onnan. Semmi keresnivalója a magyar Országgyűlésben egy olyan képviselőnek, aki közel 3 millió választópolgárt „lepatkányoz”, a választópolgárok ilyen durva sértegetése minimum ennyi következménnyel kell, hogy járjon - tette hozzá, jelezve: a magyar közélet nem teheti elfogadottá a választókkal szemben ezt a hangnemet.

A frakcióvezető arra a kérdésre, hogy Bangóné Borbély Ildikó a Facebookon péntek délután bocsánatot kért azért, ha valakit megbántott, azt mondta: ez semmiképpen nem fogadható el. A szocialista politikus válaszában „hülyének” nézi az embereket. Az hangzott el, amit „mindenki a saját fülével hall, és ami a magyar nyelv szabályai szerint érthető”. Bangóné Borbély Ildikó gyáva megfutamodása teljesen elfogadhatatlan - közölte.

A zuglói parkolással kapcsolatos kérdésre azt felelte: Karácsony Gergely „a kerületi minimumot sem éri el”, teljesen alkalmatlan arra, hogy Zugló ügyeit vigye.

Hozzátette: a munkacsoport felállítására azért lenne szükség, mert a zuglói parkolási botrányt olyanoknak kell megvizsgálniuk, akik nem érintettek az ügyben. A szakértőknek meg kell nézniük, miként fordulhatott elő, hogy a budapesti kerületek közül Zugló az egyetlen, amelyik veszteségesen üzemelteti a parkolást, illetve azt, hogy van-e ennek büntetőjogi összefüggése, s milyen döntések kellenek, hogy ezek az állapotok ne maradjanak fenn.
Megjegyezte: lassan két és fél éve tart, hogy a zuglói polgároknak a helyi költségvetésbe napi egymillió forintot kell beletenniük a kifizetett parkolási díjakon felül. Kocsis Máté kijelentette: az ilyen szerződéseket haladéktalanul fel kell mondani, és egy alkalmas polgármester ősszel helyre tudja majd állítani a rendet.
 

Kapcsolódó írásaink