Belföld

Ismét ellenzékiek az MTVA székházánál

Több ellenzéki politikus ismét az MTVA székházához ment, hogy beolvassanak egy kiáltványt a köztelevízióban.

A tévészékház előtt hétfőn a kora délutáni órákban megjelent Hadházy Ákos, Szél Bernadett, Varjú László és Tordai Bence. A politikusok célja, hogy egyeztessenek Papp Dániel hírigazgatóval, illetve, hogy beolvassanak egy, a politikai kampányokkal kapcsolatos kiáltványt. A résztvevők között az LMP és az MSZP politikusai nem voltak jelen.

A kiáltvány egyébként öt pontot tartalmaz: a szerzői követelik, hogy konszenzusos vezető álljon a közmédia élén, követelik a fizetett kormányzati propaganda betiltását, azt, hogy az EP-kampányban induló összes párt kapjon egyenlő arányban megjelenési lehetőséget a közmédia műsoraiban, valamint hogy csökkentsék a közmédia költségvetését, illetve, hogy a közmédia számoljon be az uniós beruházásokról, tudatta az Index.

A történéseket Szél és Hadházy élőben közvetítette Facebook-oldalán. A politikusok több bejáraton is megpróbáltak bejutni, de a biztonsági személyzet ebben megakadályozta őket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom