Ajánló

Már lehet jelentkezni a minősítési eljárásra

Nincs keretszám a Pedagógus II. fokozatnál

Az emberi erőforrások minisztere kiírta a 2020. évi pedagógusminősítési keretszámokat, az érintetteknek március 31-ig kell benyújtaniuk jelentkezésüket az intézményvezetőnek, aki az Oktatási Hivatal (OH) által működtetett informatikai felületen április 15-ig rögzíti a jelentkezéseket.

A jelentkezők április 18-ig e-mailben kapnak visszajelzést. Ha az intézményvezető nem vagy hibásan rögzítette a jelentkezést, akkor a pedagógusnak május 10-ig kell kérelmet benyújtania a területileg illetékes pedagógiai oktatási központhoz. A jelentkezések véglegesítése után az OH ellenőrzi az adatokat, majd június 20-ig miniszteri döntés születik a jövő évi minősítésben részt vevő pedagógusokról, akiket legkésőbb június 30-ig értesítenek.

A jelentkezéssel kapcsolatos szakmai és technikai kérdésekben a pedagógiai oktatási központok és az OH Pedagógusminősítési Osztálya segítséget ad. Egyébként a jövő évi minősítések keretszámai a következők: a Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozat megszerzésének lehetősége valamennyi jogosult számára adott, itt tehát nincs limit, a Kutatótanár fokozat megszerzésére és megújítására százötven pedagógusnak lesz lehetősége. A Mesterpedagógus fokozat „fejlesztő támogató, fejlesztő innovátor vagy intézményvezető” kategóriájában 18 500 fő a keretszám, a Mesterpedagógus „szaktanácsadó” kategóriájában – a hiányterületeken – négyszáz fő, „szakmai ellenőrzési és pedagógusminősítési szakértő” – ugyancsak a hiányterületeken – szintén négyszáz fő.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom