Ajánló

A nő, ha szavaz

Nem igazán tudnak mit kezdeni a pártok a női választókkal

Csupán gyenge próbálkozások vannak arra, hogy megmutassák, mennyire szívükön viselik az egyenjogúságot, vagy inkább a hölgyek pozitív diszkriminációját – ez utóbbi persze kissé ellentmondásos a demokrácia harcosaitól.

Az LMP nemrég bejelentette, hogy nőbarát várossá tenné Budapestet, s ennek érdekében hatpontos programot dolgozott ki, amelynek első pontja a „nemi szempontú költségvetés” alkalmazása, azaz minden kiadást megvizsgálnának abból a szempontból is, hogy az milyen hatással van a nők helyzetére. Sok sikert kívánnék ehhez a munkához, ugyanis nehéz olyan közszolgáltatást, fejlesztést, beruházást találni, amely a hölgyeket másként érinti, mint a férfiakat. Hiszen a közlekedés, vagy az óvodák, iskolák színvonala anyuka és apuka számára egyaránt fontos.

A teljes írás a Magyar Hírlap szombati számában lesz olvasható.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom