Dippold Pál

Vélemény és vita

Zsebkutyatár

Álláspont. Azzal kezdődött a magát többségnek kikiáltó kisebbség bosszúcskája, hogy lehülyézték a magyarok millióit

A Fidesz–KDNP kétharmados többséggel megnyerte a választást. Ez a magát nyomorúságos, mondhatni tragikomikus helyzetbe bevergődtető ellenzékben gyilkos indulatokat szabadított fel. Azzal kezdődött a magát többségnek kikiáltó kisebbség bosszúcskája, hogy lehülyézték a magyarok millióit. Hogy a tapló vidékiek, a tanulatlan büdöslábúak, a potenciális csalók, a nagy létszámú rablóbanda gyávaságból tartotta meg az ország élén a konzervatív pártszövetséget. A haladó, baloldalinak mondott főváros és a nagyvárosok jól kiművelt népe azonban, szerintük legalábbis, állta a sarat. Csak azért is a kizárólagos demokráciát, jogállamiságot és a toleráns, nyílt társadalmat képviselő pártokra szavazott. Mert ők az okosak, tájékozottak, mindentudók. A vidék meg hülye.

Sokan megsértődtek, holott nem kéne. Régi mutatvány ez. Népi–urbánus, zsidó–nem zsidó, nemzeti–nemzetközi, vagyis a régi sablonok szerint működtetett módszer ez. Oszd meg és uralkodj! Ugraszd össze az embereket, minél jobban utálják egymást, annál nagyobb lehet a zűrzavar, és akkor jöhetnek a nagy helyzetmegoldók: Robespierre, Martinovics Ignác, Kun Béla és Rákosi Mátyás. De leginkább az ő örökségüket kitűnően használó George Soros, és a mögötte, mellette, fölötte álló titokzatos pénzvilági udvaroncok.

A nyílt társadalom idős apostola nem jött. Elküldte viszont a fiát, Alexet vagy Sándort és az ő hatalmas fekete barátját Magyarországra. A nyílt társadalom mindent megengedő másságában lubickoló emberpár akcióba lépett. A szivárvány minden színében pompázó szemüvegekben fényképezkedő Soros-gyerek üdvözölte a törvényesen megválasztott parlament elleni első tüntetést. Nagy termetű és igen szőrös barátja is.

A másság jeles képviselői villámgyorsan elintézték, hogy a kedves papa, Soros György 1984-ben Magyarországra telepített Nyílt Társadalom Intézete Berlinbe költözzön. A németek bizonyára legalább akkora örömmel fogadják majd, mint Merkel „szír” menekültjeit.

Itthon sem vagyunk híján az izgalmaknak, a párt, amelyik elég hülye nevet választott magának: Lehet Más a Politika, nagyképű és durva kampánya után civilizált értelmiségiekhez méltó módon dolgozza fel vereségét. Legutóbbi botrányának mindegyik szereplője hülye. Mégpedig azért, mert vidékiek. Az eset a fővárosban történt, a vidéki Sallai R. Benedek máig nem tisztázott módon földre vitte a szekszárdi Hadházy Ákost, aki duplán hülye, mert ráadásul állatorvos is, mindenféle büdös állattal, tehénnel, lóval és disznóval érintkezik.
A harmadik szereplő, aki a komédia miatt fegyelmi eljárást indított, nem más, mint a budakeszi illetőségű frizuratulajdonos, Szél Bernadett. Sallai beböszmedt, hogy Hadházy milyen sunyi módon „árulta fillérekért az LMP-t a baloldalnak”, Hadházy felé indult, aki furcsa módon a földre borult ijedtében, és magzatpózba gömbölyödve kiabált Sallainak, nyilván azt, hogy feljelenti. Hadházy, ez a féregként a padlón tekergőző hivatásos feljelentő, úgy mondják, beverte a fejét egy radiátorba, és elájult. A korábban koraszülötteket gyalázó emberpéldány egyetlen feljelentése, miszerint rajta kívül mindenki más lop, csal, hazudik, egyszer sem ért célba. Hadházy vérebnek hitte magát, holott nem más, mint reszkető, őzikelábú zsebkutya.

Mindezek után felesleges a kérdés: ki a hülye ma Magyarországon?