Nagy Ervin

Vélemény és vita

Wurst uniója

Valóban vakok vezetik Európa intézményeit? Tényleg rezzenéstelen arccal lépik át a normalitás és a humanitás határait?

Komolyan hagyják elveszni Európa több ezer éves értékeit a néhány évtizedes „unió” intézményi útvesztőiben? Mert az elmúlt hetek arról tanúskodtak, hogy bizony tovább mélyült a szakadék Európa és az unió között.

Miközben világszerte növekszik a keresztények elleni terror, miközben kulturális-gazdasági válságokat, illetve egyéni élethelyzetből fakadó megannyi tragédiát láthatunk magunk körül – az európai elit válasza a problémákra: Conchita Wurst. Mert a szabadság, ha mégoly üresen tátong is, mint egy sötét és mély szakadék, a legfontosabb védendő érték marad számukra. Az abszolútum.

Az Isten… És a szabadság üres parancsa a magyarokat is megfenyegeti. Mert ha nem tartjuk be az unió szabályait, ha nem követjük Wurst kisasszony (?) prédikációit a másság védelmének tekintetében – akkor nincs helyünk Európában! (Pontosabban az unióban…) Maga a „szakállas próféta” intette meg Brüsszelből a magyar kormányt, hogy tegyen többet a homoszexuálisok jogaiért, különben… Különben? Tényleg, mi lesz különben? Kitúrják Navracsics Tibort a bizottságból? Vagy elveszik Magyarország szavazati jogát? Nem valószínű. A biztosjelölt esetében magukból csinálnának hülyét az unió fura urai, hisz rátermettsége, alkalmassága és vezetői kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek. A szavazati jog elvétele pedig egy olyan politikai fegyver, amelyet többször meglengettek már (nemcsak a politikai többség, hanem leginkább a kisebbségek részéről), de egyszer sem merték még kinyitni Pandora szelencéjét.

De ez minket csöppet sem nyugtat meg. Miért is nyugtatna, ha eközben azt látjuk, hogy mind a sebészi pontosságú politikai játszma, melynek a magyar biztosjelölt is áldozata lett; aztán mind a másság és az üres szabadság propagálása, Conchita Wurst kisasszony ikonként való brüsszeli körbehurcolásával és a humanitás teljes elvesztése a pusztulás irányába sodorja  Európát. Mert nem az unió esik szét majd, hanem Európa rogy térdre. És mindennek maga az unió rövidlátó urai lesznek az okai.
A felelősei.

A szabadság üres programja normális embernek ma már nem jelent semmit, hisz a vélemény, a gondolkodás, a hit vagy bármi más fontos dolognak a szabadsága rendszerminimummá vált. Emiatt már senkinek sem kell a nyaktiló alá feküdnie. De nagy kérdés, hogy érdemes-e tovább bővíteni a szabadságjogok halmazát, túl a normalitás és a humanitás határain. Miközben felelősnek mondott döntéshozók ócska politikai csatározásokat folytatnak, s miközben nem tesznek semmit például a keresztényüldözések ellen.

Felfogják vajon az uniót ténylegesen irányító elitek, hogy az a civilizáció pusztulásra van ítélve, amely
a kultúrájához tartozókat hagyja üldözni és meghalni? Amely nem segít a „sajátjainak”? És miközben a kultúrát felülíró humanizmus szabályai szerint is erőfeszítéseket kellene tennie az üldözöttek megmentése érdekében, inkább az üres szabadságot hajszolja egy „szakállas nő” körbehordozásával?

Hanyatló Európában élünk. Az úgynevezett nyugati civilizáció hagyományai porba hullottak, a tradicionális közösségek pedig atomjaikra estek szét; a válság, illetve a dekadencia erős hullámait naponta tapasztaljuk. Az egyén egyre magányosabb, egyre boldogtalanabb. S ha valaki tenni akar ez ellen, aki újra szeretné szervezni a nemzeti vagy a hagyományos családi közösségeket – azt meg nem értés, kiközösítés, az Európa-ellenesség vádja várja majd. Egyelőre még csak egy kisebbség, de egy nagyon hangos kisebbség részéről.

 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom